Dolari (Foto: AFP)
Dolari (Foto: AFP) Foto: Afp

Biste li podijelili broj bankovne kartice na internetu samo da biste vidjeli tko je učinio isto? Vjerovali ili ne, mnogi su to već učinili i to na internetskoj stranici naziva ''Who paid 99 cents?''.


Jedina svrha ove bizarne stranice jest ispitati kolika je ljudska potreba da jednostavno doznati tko je spreman učiniti isto što i oni i još za to platiti.

Vezani članci Pristup internetu, ilustracija Općinu Bibinje iznenadio ružan događaj: Uništena oprema vrijednog europskog projekta za besplatan pristup internetu Ljubav u doba korone Ljubav u doba korone: Zavodnici s interneta ne posustaju, iskoristili priliku za još blesavije ulete

Sučelje stranice izgleda vrlo jednostavno i ne otkriva mnogo. Sve što se prikazuje jesu tri polja u koja trebate upisati svoje ime (koje možete i izmisliti), adresu elektroničke pošte i broj kartice s koje će vam se skinuti 99 centi. U dnu stranice stoji i upozorenje da će ime koje unesete biti javno objavljeno i vidljivo svima koji učine isto.

"Vaše će ime biti javno objavljeno. Očito. To je bit. Izmislite ga ako želite. Račun ćemo vam poslati na e-mail.'', poručuju vlasnici ''eksperimenta'' te ispod sitnijim slovima dodaju: "Sva su plaćanja konačna. Molimo vas, nemojte nas tužiti".

Dolari (Foto: AFP)
Who paid 99 cents? (Foto: screenshot) Foto: Screenshot

 

Pokretač stranice je entertainment studio Thinko.com, sa sjedištem u New Yorku.

Jedan od partnera u Thinko.com, Pasquale D'Silva, u razgovoru za Business Insider otkrio je porijeklo ideje da se otvori ovaj tip stranice.

"Veseli nas činiti korištenje računala i interneta zabavnim. Rad za računalom uglavnom je vječito nešto dosadno. Zašto smo ovo napravili? Jednostavno, u Thinku nas pokreće sve što nas može nasmijati. Ljude to nasmijava, širimo smijeh i dobru energiju", rekao je D'Silva.

Što će učiniti s uplatama?

"Investirat ćemo u sljedeći odličan i zabavan internet projekt. Imamo nebrojene ideje. Želimo internet ispuniti zabavom kako bi se svi više smijali", poručio je.