Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Toilet EXPO

Više nikome nije svejedno na kakvu će WC školjku sjesti!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na 11. svjetskom Toilet EXPO-u predstavljene su nove, ekološki prihvatljive WC školjke. Pogledajte video!

11. svjetski Toilet summit,koji se ove godine održava u kineskom gradu Haikou, jučer je svoja vrata otvorio posjetiteljima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon glamuroznog otvorenja Odbačeni papiri, prljave zahodske školjke... Neugodni prizori javnog toaleta kraj Pelješkog mosta Slika nije dostupna Spasili ga tek u bolnici Zalijepio se za školjku u javnom WC-u

>> WC s akvarijem reducirat će potrošnju vode

Uz sve bolje uvjete života ljudi su sve više počeli obraćati pažnju na dizajn WC školjki i traže veselije, ekološki prihvatljive modele. Mnogi takvi modeli predstavljeni i ove godine.

Već na samom ulazu posjetitelje je privuklo nekoliko prijenosnih modela ekološki prihvatljivih WC školjki koje rade na principu vakuma. Poput dječijih kocki za slaganje, ti se modeli mogu sastaviti u 20-ak minuta, rade na solarnu energiju i mogu se korisititi 600 puta.

Jedna od atrakcija na sajmu su i WC školjke koje čuvaju energiju. Među predstavljenima najimpresivnija je svakako prozirna WC školjka koja štedi i do 40 posto vode. 

'Kada povučete vodu na 'tradicionalnoj' školjci sve ovisi o nivou vode u kotliću. Jer pritisak vode nije isti ako ima 20 centimetara ili ako ima 20 metara vode. Ova WC školjka radi kao da ima kotlić u kojem je nivo vode 20 metara', pojasnio je princip rada izlagač Xie Xufan.

Na sajmu je izloženo 115 novih modela iz 15 zemalja svijeta.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene