Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Britanac Adam Walker u utorak je preplivao Cookov tjesnac na Novom Zelandu, no osim iscrpljujuće bitke s ledenim oceanom koja je trajala 8 sati i 36 minuta, plivač se suočio s opasnošću koja ga je umalo koštala života!


Pred sam dolazak u cilj, kraj maratonxca  Walkera se stvorio morski pas. Plivao je dva metra od njega i vrebao pravi trenutak za napad. Baš kad je pomislio da mu se život približava kraju, odjednom se između njega i zvijeri stvorilo jato dupina koji su otjerali vrebajuću neman.

Vidite li je vi? Zajahao je valove zajedno s velikom bijelom psinom?

Vezani članci Ivica Puljak Ivica Puljak o napadima na strance: "Nadam se da je ovo prvi i zadnji put da kao gradonačelnik Splita pišem ovakav tekst" Napad morskog psa Udarao morskog psa sve dok nije pustio nogu njegove supruge: "Spasio joj je život, zaista je bio nevjerojatan"

'Sviđa mi se pomisao da su me spasili jer su me prihvatili kao prijatelja', prepričao je kasnije presretni plivač koji je nakon odlaska morskog psa sa jatom sisavaca plivao još punih sat vremena. Na kraju mu se jedan od njih toliko približio da ga je uspio pomilovati po repu. Osim što su mu spasili život, dupini su mu ispunili i životni san. Naime, Walker je oduvijek maštario o plivanju s dupinima.

Ovaj plivač-maratonac nije jedini kojemu su dupini pomogli izvući se iz ralja morskog predatora. Prije deset godina jato dupina u pomoć je priteklo spasiocu Robu Howesu, njegovoj kćeri i prijateljima. Dupini su okružili plivače i punih 40 minuta tjerali trometarskog morskogpsa od grupe (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook