Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nevjerojatna snimka

VIDEO: Evo kako to izgleda kada se preokrene cijela santa leda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako su ledenjacima potrebne godine i godine da bi se pomaknuli s jednog mjesta na drugo, ova snimka pokazuje kako se ponekad i oni mogu kretatati velikom brznim i to iznenada.

Jedan je turist na putovanju brodom argentinskim nacionalnim parkom Argentinas Los Glaciares uspio na kameri zabilježiti nevjerojatan trenutak u kojem se ledenjak prevrnuo zbog čega je njegov donji dio isplivao na površinu.

Pročitajte i ovo Javier Milei Održao prvi govor Prisegnuo Javier Milei, novi argentinski predsjednik: Veliki je obožavatelj Donalda Trumpa Slika nije dostupna Glečer u Argentini Ogromna gromada leda odlomila se od ledenog tunela

Ovaj fenomen i nije tako neobičan, no rijetko kad se dogodi da ga netko uspije zabilježiti na videu. Inače, ledenjaci se prevrnu kada im se zbog otapanja leda promjeni oblik zbog čega gube ravnotežu, piše Daily Mail.

>> Znate li što se dogodilo s ledenjakom koji je potopio Titanic?

Ovaj ledenjak dugačak je čak 60 kilometara, te je nekada bio jedan od najvećih u Južnoj Americi, no znanstvene studije pokazuju kako se smanjuje nevjerojatnom brzinom od čak 200 metara godišnje.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene