Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nevjerojatna moć

VIDEO Snimio prizor kojeg će se sjećati cijeli život!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nije ni slutio po čemu će upravo ovaj godišnji odmor biti poseban. Tijekom vožnje brodom uzeo je svoju kameru i snimao prirodne ljepote ali i paru i dim koja se mogla vidjeti na planini Tavurvur.

Bio je to jedan sasvim običan godišnji odmor za Phila McNamaru koji ga je odlučio provesti u Papui u Novoj Gvineji. Nije ni slutio po čemu će upravo ovaj godišnji odmor biti poseban. Tijekom vožnje brodom uzeo je svoju kameru i snimao prirodne ljepote, paru i dim koji su se mogli vidjeti iznad Mont Tavurvura, vulkana koji je nekoliko dana prije no što je Phil stigao u Gvineju eruptirao.

Pročitajte i ovo Erumpirao vulkan na Islandu Prijeti li nova evakuacija? VIDEO Ponovno erumpirao vulkan na Islandu: Rastopljeno kamenje izbacuje se iz pukotina u zemlji Pepeo nakon erupcije vulkana "Vlasti ništa ne poduzimaju" VIDEO Stižu dramatične snimke: Kaos nakon erupcije vulkana, sve je prekriveno debelim naslagama pepela

Video: Pogledajte erupciju vulkana na Papui Novoj Gvineji

Odjednom se dogodilo nešto neočekivano i pomalo zastrašujuće, priroda je pokazala zube -  vulkan Mont Tavurvur je ponovno eruptirao. Najprije je izbio gusti crni dim i pepeo, a nekoliko trenutaka kasnije se začuo prasak. Video kojeg je snimio prikazuje širenje zvučnog vala koji je zbog gustog dima i pepela postao vidljiv, piše Metro.

Nakon snažne eksplozije zrakom su se razletjelil komadići stijena i gusti dim.


Prva erupcija vulkana koja se dogodila prije tjedan dana na istoku Papue Nove Gvineje, izbacila je u atmosferu veliki oblak pepela koji je zaprijetio okolnim selima i omeo zračni promet na Pacifiku. Najveća erupcija ovog vulkana zabilježena je 1994. godine kada je eruptirao tolikom snagom da je uništio gotovo polovicu obližnjeg grada Rabaula.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene