Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zaglušujuća tutnjava

VIDEO Zatrašujući prizor koji je omeo čak i zračni promet

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Buka i tutnjava eksplozije bila je zaglušujuća, stanovnici okolnih sela su evakuirani, a obližnjeg grada upozoreni da ostanu u svojim kućama.

Erupcija vulkana u petak na istoku Papue Nove Gvineje izbacila je u atmosferu veliki oblak pepela koji je zaprijetio okolnim selima i omeo zračni promet na Pacifiku, objavile su lokalne vlasti.

Mont Tavurvur, čija je snažna erupcija 1994. opustošila grad Rabaul, na otoku New Britain, proradio je rano ujutro.

Pročitajte i ovo Dražen Balen - 3 Pravi, prirodni laboratorij Stručnjak o erupcijama na Islandu: "To će sada biti konstanta u njihovim životima" Posljedice erupcije vulkana - 1 Lava se slijeva, gore kuće Hrvat za Dnevnik Nove TV s Islanda: ''Sada je problem drugi vulkan koji je erumpirao unutar zida koji je trebao braniti grad''

Prijeti erupcija vulkana u Europi, evo što bi se moglo dogoditi!

'Erupcija je počela polako prije nego se pretvorila u erupciju slabog intenziteta s eksplozivnom bukom i zaglušujućim tutnjavom', objavio je vulkanološki opservatorij u Rabaulu.

Vlasti su evakuirale sela blizu vulkana a stanovnici Rabaula, čije su ulice pokrivene pepelom, dobili su naputak da ostanu u zaklonu. Vlasti nisu neposredno iznijele podatke o ozlijeđenima ili znatnijoj materijalnoj šteti.

'Stanje se ponešto smirilo osim tutnjave prouzročene izbacivanjem kamenja', piše na informativnoj stranici PNGloop. (Hina) 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene