Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Čileanski studenti otkrili su nove načine korištenja špageta, no njihove metode nemaju nikakve veze s kuhanjem istih ili s njihovom pripremom za jelo uopće.


Naime, postavili su sebi zahtjevan zadatak konstruiranja najjače makete mosta od špageta, a takvo natjecanje ima tradiciju dužu od deset godina, a održava se u Santiagu. Organiziraju ga studenti arhitekture, koji imaju zadatak napraviti 'špageti most', koji ne smije biti teži od 300 grama i koji može izdržati najviše opterećenja, prije nego pukne.

Vezani članci Duckface Njihovi užasni selfiji napokon imaju smisla, trebalo je dodati samo jedan detalj Most Kako ovi mostovi još uvijek stoje? Za prelazak preko njih morate biti vrlo odvažni

'Svaki natjecatelj dobije dva paketa špageta i devet paketa ljepila. Ideja je napraviti most od špageta, prema određenim pravilima, kako bi mogao podnijeti najveće opterećenje na sredini', objasnio je studenat, Matias Pizzaro. Ove je godine na natjecanju sudjelovalo 28 studenata, a pobijedio je most kojeg je napravio Rafael Navarro, izdržavši čak 61.5 kilogram težine, prije nego li se urušio.