Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sam svoj majstor

Uhvatili ga kako u kuhinji pravi nuklearni reaktor

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Izrada nuklearnog reaktora u kućnoj radinosti nije dopuštena, ali to vjerojatno nije znao Šveđanin iz grada Angelholma koji je zbog takve 'zanimacije' nakratko završio iza rešetaka.

Neimenovani nuklearni entuzijast reaktor je gradio u kuhinji. Sav materijal nabavio je preko interneta, uključujući i Geigerov brojač, a za svoj je pothvat razmontirao i detektore dima koji sadržavaju male količine radioaktivnog materijala. Sve faze gradnje reaktora detaljno je opisivao na blogu hvaleći se svojim uspjesima.

Pročitajte i ovo Ilustracija Velika prijetnja "Ako Ukrajina padne, ovo je sljedeća meta": Bivši general otkrio Putinov sljedeći cilj Ilustracija Čeka se ratifikacija Švedska korak bliže NATO-u: Poznato kada će ključna zemlja glasati o pristupanju

Policija ga je otkrila nakon što je dobila obavijest iz nuklearne elektrane s kojom je kontaktirao kako bi pitao postoji li ikakva prepreka da pojedinac u svom domu napravi nuklearni reaktor.

Doznavši da u susjedstvu imaju čovjeka s opasnom zanimacijom stanovnici Angelholma nisu izrazili zabrinutost, a svog su susjeda uglavnom opisivali kao društveno neodgovornog. Iako je nakon nekoliko dana pušten iz zatvora, muškarca se sumnjiči za kršenje zakona o sigurnosti radioaktivnih tvari. Da gospodin Burns iz Simpsona postoji, ovaj bi Šveđanin vjerojatno dobio angažman u njegovoj nuklearki. (Agencija Vlm)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene