Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Spremio jaja

U ormaru sina (3) pronašla sedam smrtonosnih zmija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prilikom igranja u vrtu u australskom Queenslandu, trogodišnji Kyle Cumming, pronašao je jaja, te ih sakrio u kutiju koju je zatim spremio u ormar.

Nakon nekoliko tjedana, kad je otvorila ormar, Kyleova majka pronašla je sedam australskih smeđih zmija.

Pročitajte i ovo Napad na svećenika u Sydneyju Istraga u tijeku Izbo biskupa zbog vjerskog ekstremizma, premijer hitno okuplja sigurnosne službe: "Mogu biti sretni što su živi..." Muškarac je stao pred napadača u Sydneyju Poznat policiji Napadač iz Sydneyja imao mentalnih problema, u trgovačkom centru ubio pet žena i zaštitara

'Kyle je imao izuzetnu sreću što je njegova majka otkrila mlade smeđe zmije prije nego što se počeo igrati s njima ili prije nego što su mladunci narasli dovoljno veliki da izađu iz kutije i ormara' rekao je zmijar.

Kyle Cumming, nakon što je pronašao zmijska jaja u svom vrtu u Townsvilleu u Queenslandu, dobio je kontejner u koje ih je morao staviti, no umjesto toga Kyle ih je spremio u ormar.

>>Tinejdžer preživio ugriz najotrovnije zmije na svijetu

Nekoliko tjedana kasnije njegova majka Donna Sim šokirala se  kada je otvorila ormar u spavaćoj sobi i otkrila kutiju punu nedavno izleglih australskih smeđih zmija.

Gospođa Sim rekla je da je sinu dala spremnik za jaja, nešto nalik na dodatnu kantu za smeće, te smetnula to s uma,  misleći da to više nije kod njih, sve dok nije pronašla zmije u spavaćoj sobi.

'Bila sam prilično šokirana, osobito zato što mi se ne sviđaju zmije', rekla je gospođa Sim.

>>Neobični kućni ljubimci: Više od 300 životinja na jednom mjestu

Australska smeđa zmija živi po čitavoj Australiji. Iako je količina otrova koji se izluči pri ugrizu vrlo mala, otrov je vrlo toksičan i izaziva jake poremećaju u grušanju krvi, blokira rad živčanog sustava, te jako oštećuje bubrege.

Prema statistikama od ugriza ove zmije umrlo je više ljudi u Australiji nego od svih ostalih zajedno, zbog toga se nalazi na drugom mjestu najopasnijih zmija u svijetu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene