Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Egzotične životinje

Neobični kućni ljubimci: Više od 300 životinja na jednom mjestu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svijet neobičnih kućnih ljubimaca zavladao je Zagrebačkim Velesajmom. Ljubitelji egzotičnih životinja, poput zmija, guštera, kornjača došli su na svoje. Više od 300 egzotičnih životinja našlo se na jednom mjestu.

'Nastojimo educirati ljude kroz ove izložbene akvarije, gdje nastojimo točno prikazati područja gdje te ribe uistinu žive', rekao je Mario Miloš, jedan od izlagača.

Pročitajte i ovo Sajam maslina - 4 Najavljena dobra godina Cijena mnogima omiljenog ulja u godinu dana porasla više od 40 posto, proizvođači objašnjavaju zašto je to tako Andrej Plenković u Virovitici komentirao aktualne teme Plenković o upadu policije u Ministarstvo kulture i kontroverzi oko Turudića: "Nismo mi veslo sisali ovdje osam godina"

Blještavilo ribica i njihovih akvarija ima sve više poklonika. No, i ovdje ima onih popularnijih. 'Nakon Nema je jako popularno bilo držati Nemo ribice. Ne cijeli morski program, nego samo Nemo ribice', nadodao je Miloš.

'Oduvijek sam volio ribe, volim ih i dan danas, lijepo mi je promatrati i gledati ih, to je nešto što morate voliti', rekao je Ante, posjetitelj Velesajma i veliki ljubitelj ribica.

>> Tinejdžer preživio ugriz najotrovnije zmije na svijetu

Jedna od izlagačica Danijela Moretić, u stanu ima mali zoološki vrt, osam zmija i tri guštera. 'Zmija je najjednostavniji kućni ljubimac, dakle ona zahtjeva da ima, kao što je ovaj ovdje terarij, njenu mikroklimu pogodite unutra i ona jede jednom u 15 dana', rekla je Danijela

Hranjenje je ono, što je većini ljudi pomalo čudno. 'Nemaju dehidrat, nemaju pseću hranu u konzervama i tako dalje, nego ih treba hraniti miševima i štakorima i razno raznim glodavcima', rekla je Danijela.

Neobični kućni ljubimci privukli su brojne poglede. 'Pratim svake godine ovu situaciju, svake godine je sve veći i veći interes, dakle sve veći broj ovih malenih staništa i stvarno prekrasnih stvorenja' rekao je posjetitelj sajma, Albert Maniculić.

'Sviđaju mi se zmije, razmišljao sam o tome da si jednu nabavim, samo još nisam razmislio koju vrst, rekao je posjetitelj Tomislav. No za kupnju egzotičnog ljubimca potrebno je zadovoljiti neke od zakonskih odredbi, osigurati adekvatan prostor, njegovu sigurnost, ali i dobiti suglasnost susjeda.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene