Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Brzo dobio protuotrov

Tinejdžer preživio ugriz najotrovnije zmije na svijetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna kap njezinog otrova može ubiti čak sto odraslih osoba, ali jedan mladić uspio je preživjeti ugriz najsmrtonosnije zmije na Zemlji.

Kontinentalni tajpan je najotrovnija zmija na svijetu, a policijski istražitelji utvrđuju kako je 17-godišnji mladić iz Sydneyja došao u kontakt s tim smrtonosnim reptilom. Sky News prenosi kako se špekulira da je zmija zapravo ilegalni kućni ljubimac.

Pročitajte i ovo Muškarac je stao pred napadača u Sydneyju Poznat policiji Napadač iz Sydneyja imao mentalnih problema, u trgovačkom centru ubio pet žena i zaštitara Slika nije dostupna Bliski susret Pas u zadnji čas upozorio vlasnika da mu je ispod nogu opasna životinja

>> Nevjerojatno: Pronašli dvoglavu zmiju u vlastitom dvorištu!

Mladić je s ugrizom otrovnice ušetao u bolnicu u gradu Kurri Kurriju, a njegov prijatelj nosio je zmiju u plastičnom kontejneru. Ugriz te zmije ubija odraslu osobu u roku od 45 minuta, a dječak je u bolnicu stigao prije isteka tog vremena, a u bolnici su u skladištu imali odgovarajući protuotrov te mu je spašen život. Liječnici su izvijestili kako je njegovo stanje stabilno.

'Imali smo protuotrov u bolnici, držimo nešto što se zove polivalentni protuotrov, koji pokriva otrove svih naših (australskih) zmija', rekao je toksikolog Geoff Isbister, koji nadgleda liječenje mladića.

Otrov navedene zmije je neurotoksin i uzrokuje postupnu paralizu i zaustavlja disanje ako pacijent vrlo brzo protuotrov. nadalje, mikotoksini u ugrizu te zmije razgrađuju mišićno i drugo tkivo, što može prouzrokovati i zatajenje bubrega, između ostalog.

Kontinentalni tajpan je zmija koja može narasti i do 2,5 metar au dužinu, a njezini narastu do dužine od 1,2 centimetra.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene