Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ljetni solsticij

Svanuo je najduži dan u 2015. godini, kako ćete ga provesti?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jutros je svanuo najduži dan u 2015. godini. Sve se poklopilo, osim što će danas biti najviše dnevnog svjetla, pored toga je još i nedjelja. Nekima je to povod i za slavlje, poput tisuća koje su se okupile na Stonhengeu.

Tisuće promatrača, štovatelja starih običaja i samoprozvanih druida, okupilo se na Stonehengeu u Engleskoj u nedjelju, kako bi obilježili ljetni solsticij.

Pročitajte i ovo Ilustracija Britanski Project X Zabava izmakla kontroli: U kuću ih je pokušalo ući više od 100, intervenirala i policija Engleska policija, ilustracija Uspostavljen kordon Drama u Engleskoj, u tijeku velika evakuacija: "Napustite područje i na vraćajte se"

Mnoštvu su račune pomrsili oblaci koji su spriječili sunce da se pojavi čisto na obzoru u zoru, na najduži dan u godini, na sjevernoj Zemljinoj polutki. No, ipak, kao i svake godine, atmosfera je na Stonehengeu bila vesela.

Nova teorija o jednom od najtajanstvenijih mjesta na Zemlji!

Doček zore u Stonehengeu na najduži dan u godini, dugovječna je tradicija, a to za mistično kamenje se vežu mnoge teorije i mitovi, oko njegove svrhe. Stonehenge se nalazi oko 130 kilometara jugozapadno od Londona.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene