Iako je bio jedan od mokrijih u posljednjih nekoliko godina, ljetni solsticij na čuvenom Stonehengeu u Engleskoj pozdravilo je nekoliko tisuća ljudi.


Čak niti uporna i dosadna kiša nije mogla rastjerati 14.500 entuzijasta, koji su jutros pozdravili izlazak sunca u najdužem danu u godini.

Vezani članci Policija u Readingu Krvavi napad u Velikoj Britaniji: Pomahnitali muškarac ubio troje ljudi, još dvoje ih se bori za život Slika nije dostupna Stonehenge dobio 'velikog brata' - Durrington Walls postaje novi misterij

Svake godine na najduži dan u godini održava se pogansko slavlje suncu, i koje se održava na toj čuvenoj prapovijesnoj lokaciji. Događaj privlači vjernike, znatiželjnike, štovatelje, druide i mnoge druge, koji žele iskusiti taj spiritualni događaj.

Unatoč teškoj naoblaci, u 4:52 sati po lokalnom vremenu, kišom natopljeno mnoštvo glasno je dočekalo izlazak sunca, uz pljesak i povike.

Lokalna policija ističe kako je čitav događaj prošao mirno sa svega 20-ak uhićenja manjeg značaja. Kako je to ove godine izgledalo pogledajte u priloženoj fotogaleriji.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.