Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jeste li vi među njima?

Gotovo nitko se ne drži novogodišnjih odluka!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Samo jedna od 11 osoba drže se svojih novogodišnjih odluka najmanje šest mjeseci, prema novom istraživanju.

Istraživanje koje je na 4.000 odraslih osoba proveo britanski Fond za istraživanje raka, pokazalo je da je oko 55 posto njih donijelo novogodišnju odluku u prošlosti, a 23 posto donijelo je odluku za 2013. godinu.

Pročitajte i ovo Hrvoje Krešić U Dnevniku Nove TV Ne propustite posljednje i najrelevantnije predizborno istraživanje Crobarometar 25.03.2024. - 2 DONOSI DNEVNIK NOVE TV Novi Crobarometar: Istraživanje otkriva je li Milanović uspio srušiti rejting HDZ-u i koga bi građani radije za premijera

Gotovo 50 posto onih koji su donijeli novogodišnju odluku držat će je se najviše dva tjedna. Za to okrivljuju nedostatak volje, piše Daily Mail. Većina ostalih izdržat će maskimalno šest mjeseci, a tek nekolicina će ih se zapravo držati do daljnjega.

>> Ovo su najčešće novogodišnje odluke Hrvata!

Od onih koji planiraju donijeti novogodišnje odluke, gotovo petina planira smanjiti unos alkohola. Ostale popularne novogodišnje odluke odnose se na manje trošenje novca, smanjivanje konzumacije čokolade i odlazak u teretanu.

Pet savjeta o tome kako se držati novogodišnjih odluka:

1. Izaberite jednu stvar

Izaberite jednu stvar koja će imati najviše utjecaja na vaš život i fokusirajte se na nju. Planiranje odlaska u teretanu i odricanje Facebooka te kvalitetnija prehrana, previše je odluka kojih bi se pojedinac mogao odjednom početi držati. Radite jedan mjesec jednu stvar, pa onda dodajte daljnje odluke.

2. Napravite tako da vam bude lako

Ne počinjite planirati trenirati jedan sat svaki dan ili držati se stroge dijete. 'Ako ste odlučili započeti vježbati, počnite s pet do deset minuta dnevno', rekao je Leo Babauta, autor 'Moć manjega'

3. Ignorirajte negativnosti

Fokusiranje na nešto što ne želite radite može dovesti upravo do toga da to radite. Stoga bi se trebali fokusirati na pozitivno, ono što bi trebali napraviti, umjesto na ono što ne biste trebali.

4. Koristite metodu 'ako onda'

'Programirajte' se tako da se ne morate stalno boriti s iskušenjima. Na primjer, ako ste gladni, a odlučili ste držati dijetu, recite sami sebi: 'Prije ručka ću posjesti jabuku, a ne čokoladicu. Zadržavajući snagu volje na ovaj način također znači da ćete je imati više i za druge stavri.

5. Potražite pomoć

Udruživanje snage s partnerom potaknut će vaše šanse da se držite svojih odluka.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene