Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jeste li je i vi donijeli?

Ovo su najčešće novogodišnje odluke Hrvata!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Mnogi početak nove kalendarske godine doživljavaju kao vrijeme za 'novi početak', donose važne odluke i izražavaju želje za nadolazeću 2013. godinu. Koje su odluke hrvatskih građana, istražio je portal MojPosao na više od 500 ispitanika.

Hoćete li i Vi donijeti novogodišnju odluku? Koja će biti i zašto baš ta? Pošaljite nam svoje odgovore na moj.report@novatv.hr

Pročitajte i ovo Doček Nove godine Sydeney Centar Sydneyja Milijuni ljudi u opasnosti: Na dočeku Nove godine širila se smrtonosna bolest Smeće na gradskim ulicama nakon proslave Nove godine - 2 smeće posvuda FOTO Pogledajte kako su izgledale zagrebačke ulice nakon proslave Nove godine

U skladu sa situacijom u državi, najveća blagdanska želja vezana za posao i karijeru je pronalaženje posla – tako 68 posto nezaposlenih ispitanika u novoj godini priželjkuje posao. Za čak 21 posto zaposlenih ispitanika također je na prvom mjestu pronalaženje novog posla.

Napredovanje priželjkuje petina zaposlenih ispitanika, dok ih se 17 posto nada poboljšanju poslovanja tvrtke u kojoj rade. O pokretanju vlastitog posla sanja 12 posto zaposlenih i 11 posto nezaposlenih ispitanika.

Žene u većoj mjeri žele novi posao nego muškarci. 42 posto ispitanica priželjkuje novi posao, dok isto želi 27 posto ispitanika. Muškarci su ambiciozniji kada je u pitanju pokretanje vlastitog posla. Njih skoro petina žele biti 'sam svoj šef', dok je na isto spremno samo devet posto žena.

>> Ovo su kvalitetne novogodišnje odluke

Polovica ispitanika donosi novogodišnje odluke vezane za osobni život, dok će ih 48 posto donijeti i onu vezanu za karijeru. Nezaposleni ispitanici u većoj će mjeri ove godine donijeti novogodišnju odluku nego što će to učiniti zaposleni ispitanici. Čak 61 posto nezaposlenih te 46 posto zaposlenih ispitanika donijet će novogodišnju odluku vezanu uz posao i karijeru.

Od ispitanika koji će donijeti poslovnu novogodišnju odluku, gotovo polovica odlučit će pronaći bolji posao. Na drugom mjestu popisa odluka nalazi se 'usavršavanje i edukacija' koju će odabrati 19 posto ispitanika, a 11 posto njih poželjet će veću zaradu.

Jeste li realizirali svoje novogodišnje odluke?

Na pitanje, doprinosi li redovito donošenje novogodišnjih odluka motivaciji za realizaciju, 39 posto ispitanika smatra da ne doprinosi, dok je 38 posto njih suprotnog mišljenja.

Ispitanici koji prošle godine nisu donijeli novogodišnju odluku 49 posto, to su propustili učiniti jer smatraju da donošenje odluke na određeni datum ne doprinosi ispunjenju te odluke.

Od ispitanika koji su prošle godine donijeli novogodišnju odluku 51 posto, njih dvije trećine 66 posto izjavilo je da je odluka vezana za njihov posao i karijeru. Malo više od trećine ispitanika donijela je odluku koje nije povezana s poslom i karijerom.

Prema rezultatima istraživanja, privatne i poslovne odluke se podjednako ispunjavaju – 39 posto ispitanika je ispunilo svoju privatnu, dok je 34 posto ispunilo poslovnu novogodišnju odluku.

Najčešći razlog za neispunjenje novogodišnje odluke su zapreke koje su se pojavile putem. Gotovo trećina ispitanika navodi zapreke kao glavni razlog 'neuspjeha' provedbe novogodišnje odluke. Petina ispitanika navodi da im ostvarenje odluke nije bilo toliko važno, dok ih 15 posto smatra da nisu imali podršku okoline.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene