Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otkad postoje mjerenja

Sjećate se kakav je bio LIPANJ? I to od 1880. godine!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Lipanj 2014. je bio najtopliji mjesec u svijetu od 1880. kada su se počela vršiti mjerenja, objavila je u ponedjeljak Američka agencija za ocean i za atmosferu (NOAA).

Kombinirana prosječna temperatura površine kopna i oceana iznosila je u lipnju 16,22 Celzijeva stupnja, što je 0,72 stupnja više od prosjeka u 20. stoljeću za taj mjesec, čime je premašen prijašnji rekord za lipanj iz 2010., dodaje NOAA.

Pročitajte i ovo Klima uređaj držite se hlada Za velik dio Hrvatske izdana upozorenja zbog vrućina i sunca: Mnogi ih ignoriraju, a na tihu prijetnju se zaboravlja Romana Čeović I proljetno sunce je jako Kako se zaštititi od melanoma i koji su znaci upozorenja? Profesorica sa zagrebačkog KBC-a objašnjava na što treba obratiti pažnju

"Mjesečne temperature su u većem dijelu planeta iznad prosjeka, s rekordno visokim temperaturama na jugoistoku Grenlanda, na sjeveru Južne Amerike, na istoku i u središtu Afrike te na jugu i na jugoistoku Azije", navodi agencija u priopćenju.

VIDEO Istru pogodilo olujno nevrijeme

Zadnji put je temperatura za lipanj bila ispod prosjeka za 20. stoljeće 1976., podsjeća agencija.

Isti izvor navodi da je i svibanj 2014. bio najtopliji u svijetu od početka mjerenja 1880., potukavši raniji rekord za taj mjesec, isto iz 2010. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene