Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vjeruju da nosi sreću

S 59,93 centimetra službeno postao najmanji čovjek na svijetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Filipinac koji je prestao rasti u dobi od dvije godine i koji ima samo 59,93 centimetara službeno je, na svoj 18. rođendan, proglašen najmanjim čovjekom na svijetu.

Junrey Balawing sin je kovača i najstariji od njegovo četvero djece, od kojih su svi normalne visine. Živi u selu Sindangan, na otoku Mindanau, na jugu Filipina. 'Službeno je najmanji čovjek na svijetu', rekao je Craig Glenday, glavni urednik Guinnessove knjige rekorda.

Balawing je titulu preoteo Nepalcu Khagendri Thapi Magaru visokom 67,08 centimetara, koji je najmanjim čovjekom na svijetu proglašen u listopadu 2010.

Balawingov otac rekao je da je njegov sin kao malo dijete bio lošeg zdravlja i da je s dvije godine prestao rasti. Liječnici kojima su se obratili nisu mogli utvrditi razlog zbog kojeg se to dogodilo.

Mladić ne može dugo stajati i treba mu pomoć da bi mogao hodati, kazala je njegova majka. Njegovi prijatelji i obitelj smatraju da njegov hendikep njihovu kraju, koji je jako praznovjeran, donosi sreću. (Hina)

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Guinnessov rekord Oni su čak 100 puta jedno drugom rekli 'Da' Slika nije dostupna Najduži na svijetu Mladenkin 3 kilometra dugačak veo držalo cijelo mjesto

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene