Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Uštedite i upoznajte druge kulture

Putovali biste, ali nemate novca: Evo kako na put besplatno

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Putovanja su super stvar, ali često preskupa zbog čega ih ne može priuštiti. Međutim, postoje načini kako barem znatno smanjiti troškove.

Na putovanjima se upoznajemo s drugim kulturama, proširujemo svjetonazore, upoznajemo nove ljude..., ali znaju biti jako skupa i zbog toga nedostižna. Zar ne bi bilo lijepo kada bi mogli putovati besplatno? Nažalost, ako putovanje sa svim popratnim troškovima ne osvojite na nekoj nagradnoj igri, vjerojatno ćete uvijek morati platiti barem neku sitnicu. Međutim, nekoliko je načina pomoću kojih možete putovati na tuđi račun ili barem znatno smanjiti troškove. Naravno, možda ćete morati volontirati ili raditi dio vremena, ali - barem ste radili u inozemstvu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Njegovi savjeti Amerikanac došao živjeti u Hrvatsku i zarađuje 4500 dolara mjesečno: Volio bih da sam ovo prije znao Advent u New Yorku Advent Običaji se razlikuju diljem svijeta, ali atmosfera koju donosi najradosniji blagdan posvuda je ista

Jedna od mogućnosti je zamjena domova ako ste spremni primiti nekoga u svoju kuću. Postoje web stranice specijalizirane za dogovaranje takvih zamjena. Druga opcija je čuvanje nečije kuće. Uštedjet ćete na troškovima smještaja i hrane, a mogli biste završiti u nekim stvarno super mjestima.

VIDEO Ovako izgleda put oko svijeta u jednoj minuti

Noćite na nečijem kauču. Postoje stranice putem kojih možete dogovoriti i takav smještaj poput BeWelcome. Ako vam nije problem odsjesti bilo gdje, ovo je dobar način uštede i prilika za upoznati nove prijatelje.

Ako volite raditi na farmi postoje one koje vam nude priliku da postanete njihovi volonteri. Ima ih u Australiji i na Tajlandu iako, istina je, morate platiti troškove putovanja.

Kako vam zvuči posao dadilje? U zamjenu za smještaj, hranu i novčanu naknadu možete nekoj obitelji pomagati oko brige za djecu i obavljanja kućanskih poslova.

Portugal - velika tura Od Lisabona do Porta

Jedna od mogućnosti je i pronalazak posla na kruzerima i jahtama, kao i opcija da zanimanje vodiča bude vaš životni poziv.

Uvijek imate mogućnost školovanja u inozemstvu. Prijavite se za školarine. Uvijek možete i volontirati, ali u tom slučaju bilo bi drobo da želja za putovanjem nije vaš osnovni motiv, nego želja da pomognete.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene