Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Portugal - velika tura Od Lisabona do Porta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
05.-10.11. Garantirani polazak. Zrakoplovom iz Zagreba, provjeren program, bogatstvo sadržaja i kvalitetno vođenje. Pođite s nama!

AZUR TOURS

Pročitajte i ovo Luis Montenegro Izborna previranja Još jedna europska zemlja na prekretnici: ''Oporba se ne smije prepustiti ekstremnoj desnici'' Slika nije dostupna Mediteranske zemlje Francuska građanima savjetuju izbjegavanje putovanja u dvije države: ''Situacija je jako zabrinjavajuća''

Poslovnica Trg bana Jelačića 4, 10000 Zagreb,
Croatia Tel: 01/481 13 89; 01/481 98 05
Fax: 01/ 58 00 421
Više informacija na: 01/481 9805 ili kontakt e-mail

1. dan Zagreb – Lisabon

Sastanak u zračnoj luci Zagreb 2 sata prije leta. Let za Lisabon u 14:35 sati portugalskom zrakoplovnom kompanijom TAP. Po dolasku u Lisabon, u 18:25 sati, odlazak do hotela. Smještaj i noćenje.

2. dan Lisabon

Doručak. Odlazak u cjelodnevni razgled grada s lokalnim vodičem: Trg Rossio, Samostan sv. Jeronima (odakle su kretali brodovi na plovidbu morima svijeta i gdje je sahranjen Vasco da Gama), Belemska kula, Avenija Slobode, te Spomenik Otkrića. Slobodno poslijepodne ili nastavak organiziranog razgleda: četvrt Alfama (dio grada koji je ostao sačuvan nakon katastrofalnog potresa 1755.), Baixa, šetnja karakaterističnim ulicama, razgled katedrale sagrađene u 12. stoljeću,... Povratak u hotel, noćenje.

3. dan Lisabon - Cabo da Roca - Estoril - Sintra - Cascais - Lisabon

Doručak. Odlazak na poludnevni izlet u okolicu Lisabona koji uključuje vožnju do najzapadnije točke Europe, Cabo da Roce. Nastavak putovanja do Estorila (poznatog po utrkama Formule 1) i do Sintre, grada pod zaštitom UNESC0-a, s osebujnom palačom. Put nas dalje vodi do Cascaisa, nekadašnjeg ribarskog sela, pa ljetnikovca europskih kraljevskih obitelji, a danas poznatog mondenog ljetovališta. U popodnevnim satima povratak u Lisabon te slobodno vrijeme za odmor i kupnju. Povratak u hotel, noćenje.

4. dan Lisabon - Obidos - Batalha - Coimbra - Porto

Doručak. Slijedi odlazak prema Obidosu, slikovitom gradu poznatom po monumentalnoj tvrđavi koja je zbog starteške pozicije uvijek bila predmet zanimanja portugalskih kraljeva. Obidos je poznat po lokalnom specijalitetu „ginga“ (žinža) – liker koji se pije iz čašica od čokolade, koje se nakon ispijanja pojedu. Nastavak do Batalhe te posjet osebujnom, nikad dovršenom gotičkom samostanu i crkvi Santa Maria da Vitoria. Nastavak vožnje do Coimbre, starog grada s jednim od prvih sveučilšta u Europi. Razgled grada: samostan, katedrala, sveučilište... Dolazak u Porto u večernjim satima. Smještaj u hotel, noćenje.

5. dan Porto - Fatima - Lisabon

Doručak. Odlazak u razgled grada koji je 1996. god. proglašen dijelom svjetske baštine: Katedrala, Casa da Musica, Crkva Sv. Franciska, šetnja Villa Nova de Gaiom uz obalu rijeke Douro. Slijedi nastavak vožnje do Fatime, koja je uz Lourdes, najpoznatije marijansko svetište. Na tom se mjestu Djevica Maria ukazala djeci 1917. god. Po dolasku, kratak obilazak grada i svetišta. Nakon razgleda grada, vožnja prema Lisabonu. Smještaj u hotel. U večernjim satima moguć fakultativni odlazak u restoran na večeru uz Fado glazbu. Noćenje.

6. dan Lisabon-Zagreb

Rani doručak zbog ranog leta ili paket za ponijeti. Transfer do zračne luke. Let za Zagreb TAP-om u 08.15 sati s dolaskom u Zagreb u 13.50 sati.

Cijena aranžmana po osobi:
05.11. ... 4.590 kn

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene