Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Odsada bi stjuardese mogle u slučaju nužde spuštati avione.


To je prijedlog šefa Ryanaira koji ukidanjem pozicije kopilota želi uštedjeti novac. Michael O'Leary predlaže trening za stjuarde i stjuardese tako da u slučaju nužde znaju kako spustiti avion. Također se zapitao zašto bi svaki avion trebao imati dva pilota, kada posao drugog može preuzeti i računalo.

Vezani članci Sanja Jurišić Iz mora izvučena olupina helikoptera: "Ronioci su izvadili i razne dijelove Kiowe" Slika nije dostupna Pilot i kopilot se posvađali usred leta: Zaključao mu vrata kabine pred nosom!

Piloti su ismijali ideju, a upitali su se i gdje je tu predanost sigurnosti putnika. 'Zar ne postoje granice, koje on neće prijeći kako bi dobio malo publiciteta. Njegovi prijedlozi su nesigurni, nerazumni i trebali bi šokirati javnost', rekao je Jim McAuslan, glavni tajnik britanskog Udruženja pilota.

>> Italija: Tri milijuna eura kazne Ryanairu zbog nebrige o putnicima

Za vrijeme ljetnih mjeseci također je uveo naplatu dodatne prtljage, piše Telegraph. 'On vrijeđa dostojanstvo građana koji putuju avionima i to svaki put kada otvori usta', zaključila je Kate Hanni iz grupe za zaštitu prava putnika.