Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Papua Nova Gvineja

Pogledajte kuće ovoga plemena!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Korowai, pleme iz Papue Nove Gvineje živi u, u najmanju ruku, neobičnim nastambama.

Pleme Korowai iz Papue Nove Gvineje bilo je potpuno izolirano od ostatka svijeta sve dok ih 1974. nije otkrio nizozemski misionar. Maleno je to društvo, povezano uglavnom krvnim srodstvom, ali i u svijetu poznato po svojim kanibalskim 'navikama'.

Pročitajte i ovo Ilustracija demografska obnova Hrvatska općina prodaje kuće za 30 centi: Ovo su uvjeti, a mogu se dobiti i dodatni bodovi Stravična priča Rachel (Foto: AFP) Siluju i linčuju nevine žene Stanovnici egzotičnog otoka u ''lovu na vještice'' u zadnjih pet godina ubili najmanje 20 ljudi

Ono što je, međutim, najfascinantnije kod ovoga plemena jesu njihove nastambe. Oni, naime, grade kuće na drveću. Što više drvo, to veći prestiž imaju vlasnici kuće na njemu. Razlog zbog kojega žive tako visoko jest zaštita od životinja i insekata koji žive u nižim predjelima šume.

>> VIDEO Jeste li ikad vidjeli ovakvo što?

Prosječna visina na kojoj se kuće nalaze jest od 8 do 12 metara, međutim neke idu i do 35 metara u visinu. Svaka je kuća dovoljno velika da u nju stane dvanaestero ljudi. U kućama žive čitave obitelji, skupa s kućnim ljubimcima.
Iako su izgradnju kuća praktički doveli do savršenstva, njihov je vijek trajanja samo pet godina.

Pleme je plijenilo pozornost medija i zbog svojih kanibalskih navika. Međutim, kanibalizam je za njih jedan oblik presude. Naime, obitelj oštećene osobe ima pravo ubiti i pojesti krivca ili više njih za zločin, piše Oddity Central.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene