Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobro je znati

Pogledajte kako u tren oka odlediti stakla na autu i doskočiti smrznutim bravama

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ako to do sada niste znali, alkohol i voda ovih će vam dana biti jako dobri saveznici.

Budući da će ovih dana 'celzijevci' uglavnom u minus, mnoge će od nas snaći stari dobri zimski problemi - zaleđena vjetrobranska stakla i smrznute brave na automobilima.

Pročitajte i ovo Stanje na cestama O problemima na cesti Bura puhala i do 180 km na sat: "Vozači ne žele pratiti signalizaciju, prate GPS" Vožnja po snijegu Sigurnost na prvom mjestu Policija poslala upozorenje zbog uvjeta na cestama: "Povećana je opasnost prometnih nesreća"

Pa baš zato kako se ranom zorom ne biste mučili sa struganjem, zavirili smo malo na YouTube da vidimo kako se drugi diljem svijeta nose s tim nevoljama i pronašli par zgodnih rješenja. 

6 savjeta kako najsigurnije voziti po snijegu i ledu

Ono najpopularnije kaže da će vam medicinski alkohol i voda biti izvanredni saveznici, te da biste ih trebali pomiješati u nekakvu 'špricalicu' još večeras (2/3 alkohol; 1/3 voda je omjer koji većina preporuča).

Da kombinacija pomaže, potvrdilo je više korisnika te popularne video platforme, čija ćemo vam kamerom zabilježena iskustva u nastavku teksta vrlo rado prenijeti.

Nadalje, ima i onih koji s vodom miješaju ocat (omjer: 3/4 ocat, 1/4 voda), međutim treba istaknuti da tom metodom nisu baš svi jednako oduševljeni.

Što se, pak, zaleđenih brava tiče, tu doista svašta može biti od pomoći. Kako šibice (pazite da ne oštetite čip u ključu!), tako i najobičnija slamka kroz koju ćete do brave dovesti topli zrak. Lukavo, zar ne?      

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene