Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Vlasti objavile snimku

Pogledajte kako je izgledao bijeg zatvorenika pomoću helikoptera

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kada su shvatili da se ne mogu popeti na krov, bjegunci su odlučili riskirati živote i držati se za uže.

Točno tri godine otkako su Benjamin Hudon-Barbeau i Danny Provencal pobjegli pomoću helikoptera iz zatvora St. Jérôme, kanadske su vlasti objavile zapis kako je izgledala ta akcija.

Pročitajte i ovo Petrak uskoro na ispitivanju - 4 Bježao sedam mjeseci Narkobos Petrak iz zatvora u Splitu uskoro ide na ispitivanje u USKOK: "Puno veći su rizici kada je u pitanju svjedok" Bijeg iz zatvora skriva se po šumama VIDEO Nevjerojatan bijeg: Ubojica izveo filmski potez i nestao iz zatvora

Snimka je javnosti otkrila da je bijeg izgledao više šlampavo no spektakularno, odnosno da su se Hudon-Barbeau i Danny Provencal čak punih šest minuta mučili popeti na krov zatvora.

Jednom kada su napokon shvatili da to neće ići, kriminalci su odlučili riskirati živote i držati se za uže, te su tako letjeli otprilike tri minute, sve dok se helikopter nije spustio na nekakvu ravninu.

Vjetar srušio helikopter ispred turista, žena mobitelom snimala kako leti u nju

Da bi priča bila time bizarnija, uhićeni su samo nekoliko sati kasnije, a uz njih su 'pali' i njihovi izbavitelji, Mathieu Steven Marchisio i Yage Beaudoin.

U toj je priči tek siroti pilot bio nedužan jer, kada je primio Marchisija i Yage Beaudoina u zrakoplov, nije imao pojma da će ga pod prijetnjom vatrenim oružjem prisiliti da sudjeluje u takvom činu. 

Zanimljivo, za video su zaslužni upravo zatvorski čuvari, koji nisu imali drugog izbora nego se u tom trenutku igrati snimatelja.

Naime, budući da im unutar zatvorskih zidina nije dopušteno nositi oružje, nisu se ni trudili spriječiti bijeg jer su bili svjesni da bi pritom mogli stradati.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene