Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Snaga volje

Ovo se zove odlučnost...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ovotjedni američki predsjednički izbori bili su od velikog značaja za milijune Amerikanaca, no ima i onih koji su pod svaku cijenu željeli u kutije ubaciti svoj glasački listić.

1. Prije poroda stala na biralištu

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Napeto u Rusiji Izlazne ankete u Rusiji: Pobjedu odnosi vladajuća stranka, ali sa slabijim rezultatom nego inače Slika nije dostupna izborne prevare U BiH pokrenuta istraga o "glasanju mrtvih", osumnjičen i SDA-ov zastupnik

Galicia Malone iz Illinoisa nije željela da je 'sitnica' poput trudova spriječi u glasovanju. Ova 21-godišnjakinja inzistirala je da na putu u bolnicu stane na birališta, piše Oddee. U tom trenu trudovi su joj bili u razmacima od 5 minuta,a vodenjak joj je prethodno puknuo. 'Pokušavala sam samo disati i čitati, disati i čitati', rekla je Galicia.

2. Umro, pa oživio kako bi glasovao

Bračni par u jednom staračkom domu u Detroitu zajedno je ispunjavao svoje listiće kada se muškarac iznenada srušio na pod. Njegovatelj mu je pritrčao u pomoć i zaključio kako muškarac ne diše pa je započeo s masažom srca i umjetnim disanjem. Nakon nekoliko minuta stariji muškarac je otvorio oči, a prvo što je rekao bilo je 'Jesam li glasovao?' Nakon toga je ustao i zaokružio svoj kandidata na glasačkom listiću. 'Vratio sam se samo zbog dvije stvari, da ti kažem da te volim i da glasujem', rekao je svojoj ženi.

>> Neka čudna mjesta za glasovanje...

3. Reper koji je platio ljudima da glasuju

Poznati američki reper The Game htio je pomoći žrtvama superoluje Sandy da stignu na svoja biračka mjesta i ispune svoju građansku dužnost. On je podijelio 10.000 dolara između 500 ljudi kako bi si mogli platiti prijevoz do birališta. Da stvar bude još zanimljivija, on je čak i vlastitim autom vozio ljude na glasovanje.

4. Astronauti glasovali iz svemira

Putem digitalnih listića su i astronauti na Međunarodnoj svemirskoj postaji udaljeni 390 kilometara od Zemlje mogli dati svoj glas na izborima. Njihov glas je poslan u kontrolu misije koja ga je proslijedila izbornom povjerenstvu.

5. Celebovi koji bi učinili sve da njihovi sugrađani glasuju

Netom prije izbora, poznati glumac Will Ferrell snimio je video na kojem poručuje svojim obožavateljima kako je spreman učiniti sve da oni izađu na birališta. Između ostalo Ferrell nudi premještanje pokućstva po stanu, loše napravljenu tetovažu, a bio je i spreman plesati za svoje fanove.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene