Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Birališta posvuda

Neka čudna mjesta za glasovanje...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od salona za pranje rublja do stanica spasilačkih službi, neki su Amerikanci imali priliku glasovati na vrlo neobičnim mjestima, na netom održanim predsjedničim izborima.

Dok većina Amerikanaca glasuje po školama, crkvama i prostorijama lokalnih zajednica, nekolicina stanovnika San Francisca glasačke je listiće ispunila na groblju, u zgradi Neptune Society Columbairum, u kojoj se nalaze urne s ostacima pokojnika.

Pročitajte i ovo Srna Bijuk - 1 Nema nastave Birališta u školama spremna: Za njih je srijeda nova nedjelja pa nema fizike, hrvatskog, povijesti... Ilustracija Parlamentarni izbori Neki Hrvati već danas izlaze na birališta

>> Obama dobio još jedan mandat i poručio: 'Najbolje tek dolazi!'

'Nalaze se tu (urne) već 100 godina. To je jedino groblje koje je još ostalo u San Franciscu', istaknuo je Peter Peterson, izborni promatrač, a prenosi agencija AP. 'Meni se sviđa. Stanovnici su vrlo, vrlo tihi. Nikome ne smetaju', dodao je Peterson.

U Chicagu su neki glasači, s druge strane, ispunjavali glasačke listiće na zadnjem katu 43 kata visoke zgrade uz odličan pogled na panoramu grada, ili pak u stražnjem dijelu salona za pranje rublja. 'Zapravo uopće ne obraćate pažnju što se iza događa, iako svake godine donesem rublje i kažem kako ću glasovati dok sam tu', našalila se Marialice Zintak, izborna povjerenica, koja prati tijek glasovanja na izbornoj stanici u salonu za pranje rublja.

U Kaliforniji su neki birači mogli glasovati neposredno prije daskanja na valovima, jer im je biralište bilo organizirano u spasilačkoj kućici u Venice Beachu. 'Ovo je najbolje mjesto za glasovanje. Uzbuđen sam što živim ovdje i što mogu glasovati na plaži', istaknula je Mary McNeill, lokalna biračica.

NASA se pobrinula da i američki astronauti koji se nalaze na Međunarodnoj svemirskoj postaji, mogu glasovati pa su to i učinili elektronskim putem, tisućama milja daleko od najbližeg birališta. Pravo svemirsko glasovanje.

Aktualni predsjednik Barack Obama odnio je pobjedu na američkim izborima s osvojena 303 eletorska glasa, nasuprot 206 svojeg protivnika Mitta Romneyja.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene