Obavijesti Video Pretražite Navigacija
A kakav je Vaš ured?

Evo kakav ured može radnike učiniti učinkovitijima

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uredski radnici sretniji su i učinkovitiji u uredima ukrašenim biljkama, pokazalo je zajedničko istraživanje britanskih, australskih i nizozemskih znanstvenika.

Oni su uspoređivali razinu kvalitete zraka, koncentracije i zadovoljstva zaposlenika u 'pustim' i u 'zelenim' uredima u tvrtkama u svojim zemljama.

Pročitajte i ovo Vis Od recepata do nakita Na mnogima najljepšem hrvatskom otoku raste najstarije stablo rogača na svijetu: Mladi zadrugari čine čuda Ilustracija Jedinstvena baza Velika novost za pacijente: Za koji dan s radom počinje novi sustav lijekova, pogledajte koje sve promjene donosi

Radnici koji su ih iz ureda bez biljaka prešli u 'zelene' urede u iduća su dva mjeseca, koliko je trajalo istraživanje, bili 15 posto učinkovitiji. Rezultati su objavljeni u časopisu Experimental Psychology.

Da je sutra kraj svijeta, bi li danas radije bili sretni ili bogati?

"Ulaganje u ukrašavanje ureda biljkama isplati se povećanjem kvalitete rada", rekla je psihologinja Marlon Nieuwenhuis sa sveučilišta u Cardiffu.

"Zeleni ured poboljšava efikasnost jer se radnici psihički, kognitivno i emotivno više uključuju u rad", dodaje koautor studije Craig Knight s fakulteta u Exeteru.

Ovo nije prva studija koja pokazuje dobrobit zelenog okoliša. Dokazano je da život u takvim zonama poboljšava mentalno zdravlje i da zelene javne površine podižu kvalitetu života u gradovima. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene