Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Daily Mail piše kako bi hrvatski otok mogao biti jadranski odgovor na Mallorcu.


Nešto veliko se događa na hrvatskom otoku Lošinju. Rečenica je to kojom Daily Mail počinje članak o otoku koji bi, kažu, mogao biti jadranski odgovor na Mallorku.

Vezani članci Turisti na moru Čisto more više nije presudno: Kako izgleda profil prosječnog turista u Hrvatskoj i što ga zanima Privođenje osumnjičenog za ubojstvo djevojke (16) iz Malog Lošinja Ispovijest bivše nevjenčane supruge osumnjičenog za ubojstvo u Lošinju: "Žao mi je djeteta, to sam trebala biti ja, mene je tražio..."

Hotelska grupa pod nazivom Jadranka troši bogatstvo nekoliko oligarha pokušavajući pretvoriti mjesto u jedno od europskih najuzbudljivijih mjesta za odmor. Izgradili su i ponovno razvili niz hotela i luksuznih vila i imaju planove za golf terene s 18 rupa, pa čak i međunarodnu zračnu luku, stoji u tekstu.

FOTO U 'najveće gradilište' u Hrvatskoj ulaže se 90 milijuna eura

Naglašava se i da turizam nije novost na otoku na koji su u 19. stoljeću europski aristokrati dolazili udisati čisti morski zrak i liječiti respiratorne probleme.

A otok, pišu, ima puno više za ponuditi od dobrog kisika - more je tirkizno i sjajno. Navodi se i da se osjeća utjecaj Italije pa se svi međusobno pozdravljaju sa 'ciao', a Veli i Mali Lošinj su slični San Remu ili Portofinu.

Ovako oni hrle ka uspjehu!

Britancima je, piše, Lošinj udaljen tek dva sata leta od Londona.

'Dolazim ovdje i možda ću dolaziti još nekoliko godina prije nego dođu Rusi', riječi su jednog posjetitelja iz Mađarske. Ima pravo - Lošinj će biti veliki igrač u svijetu putovanja, zaključak je teksta.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook