Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Daily Mail piše kako bi hrvatski otok mogao biti jadranski odgovor na Mallorcu.


Nešto veliko se događa na hrvatskom otoku Lošinju. Rečenica je to kojom Daily Mail počinje članak o otoku koji bi, kažu, mogao biti jadranski odgovor na Mallorku.

Vezani članci Mara Kolić Pustič iz Vijećnice gradskog kotara Grad (Foto: Dnevnik.hr) Uspješnost je živjeti od turizma, a ne živjeti za turizam: Povijesna jezgra Dubrovnika postala spavaonica za turiste Turisti u Lošinjskom kampu (Foto: Dnevnik.hr) Sredina je studenog, no Lošinj je i dalje pun turista: "Ovdje se jako lijepo ponašaju, kao da su mi roditelji"

Hotelska grupa pod nazivom Jadranka troši bogatstvo nekoliko oligarha pokušavajući pretvoriti mjesto u jedno od europskih najuzbudljivijih mjesta za odmor. Izgradili su i ponovno razvili niz hotela i luksuznih vila i imaju planove za golf terene s 18 rupa, pa čak i međunarodnu zračnu luku, stoji u tekstu.

FOTO U 'najveće gradilište' u Hrvatskoj ulaže se 90 milijuna eura

Naglašava se i da turizam nije novost na otoku na koji su u 19. stoljeću europski aristokrati dolazili udisati čisti morski zrak i liječiti respiratorne probleme.

A otok, pišu, ima puno više za ponuditi od dobrog kisika - more je tirkizno i sjajno. Navodi se i da se osjeća utjecaj Italije pa se svi međusobno pozdravljaju sa 'ciao', a Veli i Mali Lošinj su slični San Remu ili Portofinu.

Ovako oni hrle ka uspjehu!

Britancima je, piše, Lošinj udaljen tek dva sata leta od Londona.

'Dolazim ovdje i možda ću dolaziti još nekoliko godina prije nego dođu Rusi', riječi su jednog posjetitelja iz Mađarske. Ima pravo - Lošinj će biti veliki igrač u svijetu putovanja, zaključak je teksta.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook