Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Znanstvenici vs. Maye

NASA: Mirno spavajte, 2012. neće biti smaka svijeta

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Svijet nije u opasnosti od smaka svijeta 21.12.2011. poručuju iz NASA-e.

Unatoč pričama o apokalipsi na Zemlji koja je prema Mayama 'zakazana' za 21. prosinca 2012. možemo očekivati samo zimski solsticij - najdužu noć u u godini, ništa drugo, rekao je NASA-in astronom Don Yeomans.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Preživjet ćemo Ništa od smaka svijeta u prosincu, majanski kalendar krivo protumačen Slika nije dostupna Stižu promjene, ali ne i smak Majama je svega dosta: Laž je da 21. prosinca stiže sudnji dan!

>> Želite izbjeći smak svijeta? Kupite karte za Noinu arku!

'Sve u svemu, mirno spavajte 21.12.', dodao je Yeomans. Objasnio je kako ne postoje dokazi da se Zemlji iza Sunca približava jureći planet koji bi udario u nju, piše msnbc.

Datum 21.12.2012. godine je naime, posljednji dan u kalendaru drevnog naroda Maya te su mnogi znanstvenici i pseudoznanstvenici zaključili kako se radi o danu kada će doći kraj svijeta ili barem ljudske civilizacije.

Nagađanja o smaku svijata su nastala nakon što je kamena ploča Maya pronađena u ruševinama u južnom Meksiku tijekom rada na autocesti 1960-ih. Velik dio ploče je oštećen, a dio je ukraden. No, u onome što je ostalo sadržan je datum 2012. Natpis opisuje nešto što bi se trebalo dogoditi 2012. godine, što uključuje Bolon Yoktu, misterioznog Boga Maya povezanog s ratom, ali i kreacijom. Međutim zbog oštećenja kamena, kraj odlomaka gotovo je nečitljiv.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene