Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Sladoled od rakije novi je okus koji se prodaje samo punoljetnima, a može ga se naći u jednoj slastičarnici u Belom Manastiru.


Ismet Alija osmislio je novi okus sladoleda. U slatki je proizvod stavio viljamovku - rakiju od kruške, piše Glas Slavonije.

Vezani članci Djevojčicu u Dubrovniku nije želio oderati za skupi sladoled (Foto: Facebook/Ivan Radošević) Gesta prodavača sladoleda ganula do suza oca djevojčice: ''Veliko hvala jer ovo još nisam doživio. Popij kavu u moje ime!'' Ilustracija, rakija (Foto: Getty Images) Carinska uprava demantira kažnjavanje bake (98) koja je pekla rakiju: "Prema prisilnim propisima EU naplatili smo trošarinu od 1488 kuna"

'Ne služimo ga maloljetnim osobama, a oni stariji su oduševljeni', rekao je Alija te dodao da mu je želja bila da gostima ponudi nešto po čemu je Baranja poznata.

>> Doznajte što nudi sladoled 'Samo za odrasle'

Tvrdi da se od kugle sladoleda, pa čak i od dvije, nitko ne može napiti, jer za izradu četiri litre sladoleda koristi približno 4,5 decilitra rakije. Baza sladoleda je, kaže, kruška, koja u kombinaciji s rakijom daje izuzetan okus.

Potvrđuju to i njegovi gosti. 'Nema ljepšeg osvježenja. Inače sam ljubitelj rakije, ali samo prije ručka. Čuo sam za ovaj sladoled, pa sam odlučio probati. Oduševljen sam', ispričao je jedan gost.

Sladoled od rakije tek je početak alkoholnih sladoleda. 'Smišljam ponudu za Dane vina i sve sam bliži nekoj kombinaciji u kojoj će osnovni sastojak biti graševina', zaključio je Alija.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook