Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Bizarnostima nema kraja

Možete li vjerovati da se za ove stvari dijele otkazi?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kad otkazi pljušte na sve strane dovoljno je imati i bizaran razlog zbog kojeg se 'zaposlenika' može udaljiti s radnog mjesta.

Znate li za neki sličan slučaj? Javite nam se na moj.report@novatv.hr! Proteklih nekoliko godina imali smo prilike vidjeti za kakve se sve, čini se, sitnice, može ostati bez posla. Evo nekih od njih: 

Pročitajte i ovo 30-godišnjak svaki dan pojede 2 kilograma - cigli (Foto: Profimedia) Nevjerojatno... On želi postati slavan pa svaki dan pojede 2 kilograma – cigli, ugljena, blata i šljunka Ilustracija (Foto: Guliver/Thinkstock) Vijci, matice, čavli... Ruski kirurzi šokirani: Iz želuca 74-godišnje žene izvadili 152 metalna predmeta teška više od kilograma

>> 'Puštao vjetrove' na poslu pa dobio ukor na pet stranica

U srpnju, recepcionistica u jednoj bolnici u Minnesoti tvrdi da je otpuštena jer je na poslu vonjala po dimu cigarete. Iako je inače bila pušačica, tvrdi da na poslu nikada nije zapalila cigaretu.

S druge pak strane, vlasnik jedne male njemačke kompjutorske tvrtke prije nekoliko je godina otpustio tri radnika nepušača jer su narušavali međuljudske odnose tražeći prostor za nepušače. 'Na telefonu smo cijelo vrijeme i lakše je pušiti dok radimo. Ovih se dana svi žale na pušače, ali ja ću odsada zapošljavati samo njih', rekao je vlasnik.

>> Dobili otkaz jer nisu pušači

U nekim slučajevima, u SAD-u, pravni temelji za otkaz sve su bizarniji. Tako je nedavno otpuštena jedna asistentica stomatologa jer je on tvrdio da mu sa svojim izgledom ugrožava brak. Sud je presudio da poslodavac može otpustiti zaposlenika za kojeg smatra da je 'neodoljivo privlačan', iako zaposlenik ili zaposlenica nisu učinili ništa što bi potaknulo tu privlačnost, poput flerta.

No, ona nije jedina kojoj je dobar izgled donio otkaz. I jedna njemačka prodavačica u pekari izgubila je posao zbog ljubomore. Djevojka njezinog šefa smatrala je da prodavačica izgleda preseksi, pa joj je šef uručio otkaz.

>> Dobila otkaz jer je preseksi

Imidž agencije za prodaju nekretnina, smatrao je drugi Nijemac, ugrožavala je Annina Ulrich. Ona je naime, imala prevelike grudi, pa je šef odlučio da stoga više ne bi trebala biti dio njegove tvrtke.

>> Dobila otkaz zbog prevelikih grudi

Žrtva dobrog izgleda bila je još jedna žena. Ona je dobila otkaz u City banci u New Yorku i to zbog svog odabira odjeće, koji je navodno 'previše ometao' njezine muške kolege.

>> Dobila otkaz zbog predobrog izgleda

Još jedan u nizu bizarnih otkaza bio je slučaj vozača autobusa iz SAD-a koji je pregazio snjegovića. Studenti sa kampusa sveučilišta Illinois u Urbani, napravili su snjegovića nasred ceste i mobitelom snimali reakcije vozača, no vozač autobusa iznenadio ih je nakon što je prešao u suprotni prometni trak i sravnio snjegovića sa zemljom. Kada je snimka objavljena na intrnetu vozač je ostao bez posla.

>> VIDEO: Dobio otkaz jer je pregazio snjegovića!

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene