Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ometala muške kolege

Dobila otkaz zbog predobrog izgleda

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
33-godišnjakinja je dobila otkaz u banci Citibank jer je navodno bila previše atraktivna.

Samohrana majka je zbog toga podnijela tužbu protiv Citigroupe. Debrahlee Lorenzana je radila u podružnici te banke u New Yorku, a otkaz je dobila zbog svog odabira odjeće, koji je navodno 'previše ometao' njene muške kolege. 'Rekli su mi da moj oblik tijela i odjeća kojim ga ističem previše utječu na koncentraciju mojih muških kolega i šefova i oni to više ne mogu podnijeti', rekla je Lorenzana, koja je porijeklom iz Puerto Rica.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna I do 1,5 milijuna dolara Odštete za 10 tisuća radnika koji su čistili ruševine WTC-a Slika nije dostupna Tuži ga suvlasnik Pijan izgubio sliku vrijednu 1,3 milijuna dolara

Dobila je popis odjeće koju više ne smije nositi, a s kojim se ona nije složila jer smatra da ima prao nositi što god želi dokle god je prikladno obučena, piše Daily Mail. 'Odgajana sam da budem ženstvena. Žene u Puerto Ricu brinu o sebi. Urede se čak i ako idu u trgovinu. Nisam mogla vjerovati kada sam čula što traže od mene, jer moji klijenti se nikad nisu žalili. Ako nisu bile hlače, bile su cipele. Da sam došla obučena u papirnatu vrećicu ne bi bilo važno. Na meti sam im bila svaki dan', dodaje Lorenzana.

Njezin odvjetnik Jack Tuckner smatra da će tužbu sigurno dobiti. 'To je kao da su joj rekli da o njoj razmišljaju samo na seksualan način i od nje ne očekuju ništa osim seksualnih odnosa', dodaje odvjetnik. 'Vjerujemo da je tužba neutemeljena. Poštujemo privatnost svih naših zaposlenika i zbog toga ne želimo komentirati razloge zbog kojih je došlo do prekidanja radnog odnosa', stoji u priopćenju Citigroupe.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene