Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Progutala otrov

Novi Zeland: Pas dao mački krv da je spasi!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tradicionalno neslaganje pasa i mačaka privremeno je prekinuto kad je mačak s Novog Zelanda spašen zahvaljujući transfuziji krvi dobivene od psa, što je rijedak slučaj transfuzije među vrstama, piše tisak danas.

Rory, riđodlaki mačak, progutao je otrov za štakore te ga je vlasnica Kim Edwards odvela na hitnu veterinarsku službu gradića Tauranga, pišu novozelandske novine.

Zdravstveno stanje mačka brzo se pogoršalo i trebala mu je hitno transfuzija, ali veterinarka Kate Heller nije imala dovoljno vremena da pošalje uzorak u laboratorij kako bi ispitala krvnu grupu bolesnika.

Pročitajte i ovo Ulična mačka Traje potraga "Nemojte je dirati i približavati joj se!" Golema drama zbog mačke u Japanu: Policija je traži, poslano upozorenje građanima Ilustracija Vlasnik dobio kaznu Njemački ovčar do smrti izgrizao mješanca: "Postojala je opasnost da će napasti i vlasnicu"

>> VIDEO Kad pas MISLI da treba spasiti vlasnika!

Odlučila je upotrijebiti pseću krv koju je uzela od susjedinog labradora. 'Upalilo je i spasili smo život', izjavila je veterinarka New Zealand Heraldu.

'Rory je potpuno ozdravio. I bez brige, nije počeo lajati ili trčati po novine', rekla je njegova vlasnica. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene