Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Knjiga o pticama

Kupio knjigu za 66,5 milijuna kuna

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Najskuplja knjiga na svijetu 'Birds of America' slavnog ornitologa i slikara Johna Jamesa Audubona oborila je vlastiti rekord nakon što je na aukciji Sotheby'sa u Londonu prodana za 7,3 milijuna funta (65,5 milijuna kuna).

'Američke ptice', rijedak primjerak iz kolekcije britanskog aristokrata Lorda Hesketha kupio je londonski trgovac umjetninama Michael Tollemache. Nakon što je pobijedio na dražbi, Tollemache je tu knjigu u četiri toma i s 435 briljantnih rukom oslikanih slika ptica nazvao 'neprocjenjivom'.

Pročitajte i ovo Isaac Herzog, predsjednik Izraela Otkrio u intervjuu VIDEO Na tijelu mrtvog borca Hamasa pronađena knjiga Mein Kampf: "Proučavao je Hitlerovu ideologiju da mrzi i ubija Židove" Slika nije dostupna 'Birds of America' Najskuplja knjiga na svijetu na dražbi

Dosadašnji rekord za tiskanu knjigu prodanu na aukciji također je držala 'Birds of America', samo u drugom izdanju, koja je 2000. godine u New Yorku bila prodana za 8,8 milijuna dolara (48,5 milijuna kuna).

>> Završena izgradnja najskuplje kuće na svijetu

John James Audubon je Francuz rođen na Haitiju, koji je veći dio svoga života (1785-1851) proveo u Sjevernoj Americi. (Hina)

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene