Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Skupa ekscentričnost

Završena izgradnja najskuplje kuće na svijetu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Njemački multimilijarder Mukesh Ambani završio je gradnju najskuplje obiteljske kuće na svijetu čija se vrijednost procjenjuje na milijardu dolara.

Ova građevina, koju je teško nazvati kućom jer je visoka 173 metara te ima 37 tisuća četvornih metara prostora, počela se graditi 2007. godine. Ambani je zemljište u centru Mumbaia kupio četiri godine ranije, a vrijeme do početka gradnje je 'potrošio' da bi pronašao arhitekte koji će graditi njegov dom iz snova. Na kraju je izbor pao na američki arhitektonski studio Perkins + Will.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Tragedija u Indiji 33 MRTVA OD TROVANJA ILEGALNIM ALKOHOLOM 'Žrtve su građevinci i vozači' Slika nije dostupna Eksperiment u Indiji VIDEO Evo što je doživjela u 10 sati šetnje Mumbaijem!

Obitelj Ambani će svoj rezidencijalni centar imati na četiri posljednja kata gdje će živjeti Ambani sa svojom ženom i troje djece. Na krovu se nalazi heliodrom na kojem istovremeno mogu sletiti tri helikoptera dok u podzemnom garaži ima mjesta za 168 automobila.

>> Najmanji stan na svijetu ima pet kvadrata i košta 50.000 eura

Najskuplja obiteljska kuća na svijetu sadrži i vlastito kino s 50 mjesta, balkone s vrtovima, bazen, wellness centar s teretanom te zonu za goste u kojoj se izdvajaju dva supurluksuzna apartmana.

Sam Ambani je vlasnik najveće indijske privatne tvrtke Reliance Industries, a njegovo bogatstvo se procjenjuje na 29 milijardi dolara. Na Forbesovoj listi najbogatijih ljudi na svijetu trenutno se nalazi na četvrtom mjestu, a isti izvor procjenjuje kako će on do 2014. biti najbogatiji čovjek na svijetu.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene