Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Udario prije 74 mil.godina

Evo kako je meteor spriječio gradnju novog bunara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tri pokušaja bušenja tla radi osiguravanja novog izvora pitke vode u Mansonu završila su neuspješno zbog promjena tla nastalih udarom meteora prije 74 milijuna godina.

Maleni gradić u Iowi muku muči s gradnjom novog bunara zbog problema stvorenog prije milijuna godina, pišu američki mediji. Tri pokušaja bušenja tla radi osiguravanja novog izvora pitke vode u Mansonu završila su neuspješno zbog promjena tla nastalih udarom meteora prije 74 milijuna godina.

Pročitajte i ovo Hidrant u Islamu Grčkom - 1 Još bez priključka Mjesta Zadarske županije napokon ušla u 21. stoljeće: Stigla je voda, no i dalje se čekaju priključci Ilustracija Poslano upozorenje Zamućen izvor rijeke u Dalmaciji: "Prokuhavajte vodu za piće"

VIDEO Pogledajte kako su slovenski vojnici helikopterom spasili bebe!

Geolozi vjeruju da je meteor izazvao katastrofalnu eksploziju koja je izmijenila prostor promjera oko 200 kilomatara. U unutrašnjosti tla ostali su dijelovi meteora koji onemogućavaju rad inženjera, pišu lokalni mediji.

Kako bi se povećali izgledi za uspjeh u četvrtom pokušaju gradski oci angažirali su tvrtku Aquetech Innovation da uz pomoć satelitskih snimki odredi moguća mjesta iskopavanja.

'Kad je meteor udario raznio je prirodne formacije', kaže geolog Lanny Rosenquist iz Aquetecha. 'Ovdje su svi slojevi izmiješani'

Pentagon još 2011. napravio plan borbe protiv zombija!

Iako je meteor stvorio probleme gradonačelnik Dave George kaže da je donekle popravio kvalitetu vode jer je ona u bunarima na području gradića od 1.700 stanovnika bolja zbog drugačijeg mineralnog sastava u odnosu na bunare u okolnim gradovima.

'Manson ima prirodno meku vodu', kaže George. 'Možda je do nje malo teže doći, ali je vrijedna truda'. (Hina)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene