Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Analiza zanimanja

Jeste li i vi među sretnicima?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Tim koji je analizirao zanimanja nije otkrio vezu između visoke plaće i sreće.

Posao inženjera je najsrerniji posao na svijetu, a slijede ih učitelji i medicinske sestre, pokazala je analiza Guardiana. Proučili su devet istraživanja koja su provedena kako bi se utvrdilo koja zanimanja nas čine najsretnijima, a nakon toga su izdvojili zanimanja koja su se najčešće pojavljivala u top 10 svake od studija.

Pročitajte i ovo Vili Beroš Prijava zbog fotografije Beroš o većim plaćama liječnika: "Nije točna teza koja se provlači" Prosvjed medicinskih sestara - 2 Prosvjed medicinskih sestara Nedostaje ih više od četiri tisuće, a rade do iznemoglosti za mizerne plaće: "Za pet do 10 godina neće meni ni vama imati tko krv izvaditi"

Farmeri, frizeri i kozmetičari za dlaku su propustili ulazak na listu, kao i članovi svećenstva.

Dobio otkaz na poslu i tek je tada shvatio kako se obogatiti

Zanimljivo je da Guardianov tim nije otkrio vezu između visoke plaće i sreće pa su na listu najsretnijih zanimanja upali vrtlari, osobni asistenti i građevinski radnici. Kako bi doznali što zapravo neki posao čini sretnim, razgovarali su s radnicima koji se bave najsrenijim poslovima na svijetu.

Inženjeri su se pojavili u šest od devet istraživanja, a najbolja pozicija bila im je drugo mjesto. Inženjerka Esther Hills rekla je kako ona voli raditi u timu. 'Moja uloga zahtijeva visoku razinu preciznosti i pozornosti usmjerene prema tehničkim detaljima', rekla je i dodala kako se iz dana u dan pojavljuje nešto drugačije.

Rad od kuće - kad su vam za početak radnog dana potrebni samo laptop i šalica kave

Učitelji su se pojavili u pet od devet istraživanja, a u nekima su zauzeli prvo mjesto. Kathryn Bowers, učiteljica djece s autizmom, objasnila je kako ne postoji ništa ljepše od gledanja napretka koji djeca postižu.

Medicinske sestre pojavile su se također u pet od devet istraživanja, a najbolja pozicija koju su postigle bilo je šesto mjesto. Sestra Joanne Upton objasnila je da ju sretnom čini trenutak u kojem shvati da je postigla pozitivan učinak kod pacijenta.

Liječnici su se pojavili u četiri od devet istraživanja, a najbolji rezultat im je prvo mjesto. Doktor Dan Cooper objasnio je da liječnički posao, među ostalim, dovodi i do ogromnog osobnog zadovoljstva.

Odlična vijest za nezaposlene u Hrvatskoj

Vrtlari su se pojavili u tri istrživanja, a u jednom su zauzeli i prvo mjesto. Susie Atterbury kaže da je zadovoljna svojim poslom jer radi na otvorenom, u prirodi.

Građevinski radnici s tri pojavljivanja najbolji rezultat ostvarili su osvajanjem drugog mjesta. Paul Findlay uživa promatrati fizičke rezultate svog rada. Sviđa mu se ideja da će se za 20 godina moći provesti ispred neke kuće i reći 'ja sam to gradio'.

Osobni pomoćnici pojavili su se u tri od devet istraživanja, a najbolje mjesto na koje su se smjestili bilo je peto. Meaghan Kerr objasnila je da kao tjanica izvršnog direktora ima uvid u sve aspekte rada organizacije što znači da može vidjeti 'veliku sliku'. Svojim radom omogućuje šefu da obavi više posla u jednom danu.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene