Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Neočekivano uskrsnuće

Iznenađenje, dragi! Došla je na vlastiti ispraćaj 'pozdraviti' muža koji ju je dao ubiti

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ljubomorni je suprug u međuvremenu osuđen na devet godina zatvora.

Tek što su i posljednji ožalošćeni prijatelji napustili njihov dom, Noela Rukundo priredila je nesvakidašnje iznenađenje svom suprugu Balengi Kalali - ukazala se na vlastitom ispraćaju!

Pročitajte i ovo 19-godišnjak s nožem, ilustracija Strava u Njemačkoj Mladić nasmrt izbo roditelje i brata: Krvavi pohod preživjela je samo sestra Specijalna policija pred Županijskim sudom u Zagrebu Dio crnogorske narkobande U centru Zagreba scene kao iz akcijskog filma: Pred sud izvedena skupina koja se tereti za krijumčarenje kokaina

Naime, njezin je suprug bio duboko uvjeren da je mrtva, prije svega zato što su mu muškarci koje je unajmio da je ubiju javili da su odradili dogovoreni posao.

Na njegovu veliku žalost, ispostavilo se da su ga prevarili, da su mu naplatili sedam tisuća australskih dolara a da su suprugu ostavili na životu.

Rukundo su se smilovali jer su poznavali njezinog brata, a uz to su joj napomenuli da su Kalali prešutjeli da, žargonski rečeno, ne odrađuju žene i djecu jer to nije u skladu s njihovim kodeksom.

Kalala je u međuvremenu osuđen na devet godina zatvora, a Rukundo je ovih dana otkrila za BBC kako je počela i završila njihova priča.

Od velike ljubavi do još veće ljubomore

Rukundo je stigla u Australiju prije 11 godina iz Burundija te je tamo ubrzo upoznala Kalalu, izbjeglicu iz DR Konga. Između njih je planula ljubav pa se par oženio i za deset godina braka dobio troje djece (Rukundo je iz prethodne veze imala još petero, op.a.)

Veza im je uglavnom bila stabilna, no Kalala je iznenada postao ospjednut idejom da će ga Rukundo ostaviti zbog drugog muškarca (ona i danas tvrdi da takvo što nikad nije planirala, op.a.).

Upravo je to bio i povod da naposljetku naruči ubojstvo, što je i učinio prije točno godinu dana za boravka u Burundiju u koji su otputovali zbog sprovoda njezine maćehe.

No, kako što je već istaknuto, otmičari koji su Rukundo presreli ispred hotela od početka nisu imali namjeru odraditi posao, iako je Kalala do posljednjeg trenutka od njih preko telefona zahtijevao da je usmrte.

Svezana na stolici, Rukundo im isprva nije vjerovala na riječ, a kada je doista čula glas voljenoga muškarca, naprosto se onesvijestila od šoka.

Ipak, iz zatočeništva je puštena samo dva dana kasnije, a dobri ljudi iz kenijske i belgijske ambasade su joj pomogli da vrati u Melbourne, grad u kojemu je Kalala ožalošćenu zajednicu već obavijestio da mu je žena stradala u tragičnoj nesreći.

Zanimljivo, ABC je nedavno prenio da je Rukundo Kalali sve oprostila, ali i da se suočila s novim problemom - s osudom i napadima australske kongoanske zajednice zato što je dragog 'drukala' policiji.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene