Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Top lista

Najpopularnija povijesna ličnost svih vremena je...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Na sam vrh top liste najpopularnijih ličnosti svig vremena zasjeo je Isus Krist.

Računalni znanstvenici Steven Skiena i Charles B. Ward 'skenirali' su više od 3 milijuna wiki stranica ne bi li napravili listu najznačajnijih povijesnih ličnosti. Koristili su algoritam koji je mjerio duljinu teksta na stranici, broj ljudi koji su je posjetili i broj linkova koji vode na neke druge važne ličnosti.

Pročitajte i ovo Ilustracija Angažirana policija Vandali ukrali Isusa s križa i ostavili samo njegove ruke: "Žalosno je to..." Slika nije dostupna Nastava za pamćenje Vjeroučitelj zabunom pustio video u kojem je seks igračka sa žiletima i Isus koji čita Playboy: ''Ovaj svijet je totalno poludio''

Tako su dobili listu najpopularnijih povijesnih ličnosti. Na prvo mjesto smjestio se Isus Krist, na drugo Napoleon, a treće prorok Muhamed, piše Daily Mail.

VIDEO Oni su slavne povijesne ličnosti, ali jesu li doista postojali?

Algoritam je uzeo u obzir i ankete, glasovanja, razne statistike kao i cijene koje postižu portreti i autogrami pojedinih ličnosti.

U top 10 iza Isusa, Napoleona i Muhameda smjestili su se William Shakespeare, Abraham Lincoln, George Washington, Adolf Hitler, Aristotel, Aleksandar Makedonski i Thomas Jefferson.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene