Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sumnje u postojanje

VIDEO Oni su slavne povijesne ličnosti, ali jesu li doista postojali?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zabavni YouTube kanal Alltime10s objavio je listu poznatih povijesni ličnosti koje možda nikad nisu postojale. Na njoj su se našli Homer, Robin Hood, Shakespeare...

Zabavni YouTube kanal Alltime10s objavio je listu poznatih povijesnih  ličnosti za koje tvrde da možda nikad nisu postojale.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Svijet ne postoji NOVO ISTRAŽIVANJE POTVRDILO: Život je samo iluzija Slika nije dostupna Doznajte zašto ČISTA ILUZIJA? 'Boje postoje samo u našem umu'

Deseto mjesto zauzeo je Robin Hood, poznati borac za siromašne i potlačene. Povjesničari još nisu dokazali njegov identitet, a više od 140 godina nagađa se je li bio plemić ili pučanin.

Slijedi ga Lao Tzu, otac taoizma i Konfucijev kolega koji je živio u šestom stoljeću prije Krista. Neki povjesničari vjeruju da on zapravo predstavlja kombinaciju više različitih filozofa.

Na listi je i Lycurgus, kojeg se smatra zaslužnim za donošenje niza zakona koji su Spartu pretvorili u vojnu silu. Kako Spartanci nisu ostavljali pismeni trag o svojoj povijesti, povjesničari nisu sigurni je li on uopće postojao.

Idući je William Tell, švicarski narodni junak za kojeg je vezano nekoliko legendi. Ni o njemu ne postoje pisani dokazi.

VIDEO 10 stvari koje niste znali o novcu

A ni postojanje Johna Henryja nije sigurno. Riječ je o u baladama opjevanom bivšem robu koji se navodno utrkivao sa strojem za bušenje i prije njega iskopao tunel. Iako muškarac tog imena je postojao, nikada nije dokazano da se utrka dogodila.

Na listi su i pisci Homer i Shakespeare. Među onima čije je postojanje, ako je vjerovati videu upitno su i autor umijeća ratovanja Sun Tzu, Pitagora i kralj Arthur, koji se spominje tek 400 godina nakon bitke koja ga je proslavila.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene