Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Libijski vođa Muamer Gadafi preporučio je na gala-večeri u nedjelju navečer u Rimu stotinjak mladih Talijanki da se obrate na islam, rekavši da 'Isus nije razapet na križu', prenose talijanski dnevni listovi u ponedjeljak.


Gadafi je ponovno šokirao javnost. U luksuznom hotelu su okupljene mlade žene, koje je izabrala agencija Hostessweb za honorar između 50 i 60 eura, a trebale su biti visoke najmanje 1,70 metara, ugodne vanjštine i dobro odjevene, a dekoltei i mini-suknje bili su zabranjeni. One nisu znale koga će susresti tijekom večeri. Gadafi se pojavio nakon jednosatna zakašnjenja i održao im predavanje iz povijesti odnosa između islama i Zapada.

Vezani članci Slika nije dostupna Pakistan: Policija hicima u zrak rastjerivala gomilu prosvjednika Slika nije dostupna Gadafija će izdati četiri sina?

'Isus je poslan samo za Židove, a Muhamed za sve'

Prije nego im je darovao po primjerak Kurana, pozvao ih je da se obrate na islam i objasnio im da je 'Isus bio poslan za Židove, a ne za vas, dok je Muhamed poslan svim ljudima', prenosi La Stampa. 'Vi vjerujete da je Isus razapet na križu, ali to nije točno. Bog ga je odveo u nebo. Na križ su razapeli nekoga tko mu je bio sličan. Židovi su pokušali ubiti Isusa jer je želio Mojsijevu religiju dovesti na pravi put', prepričala je njegove riječi novinarka Anse koja je nazočila Gadafijevu govoru. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju