Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Apsurd

Htio se predati u policiji pa mu rekli da im je radno vrijeme gotovo

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Muškarac kojeg se dovodi u vezu s ubojstvom vođe jedne bande 2010. godine u Malmöu pokušao se prošli ponedjeljak predati u lokalnu policijsku postaju, no dočekao ga je odgovor kako je radno vrijeme policijske postaje završilo.

45-godišnji muškarac u bijegu je otkako je u studenom 2011. godine izdan nalog za njegovim uhićenjem zbog ubojstva vođe bande Brödraskapet Wolfpack (Vučje bratstvo). Javnost bi očekivala da će ga policija raširenih ruku dočekati kada se konačno odluči predati. No, istina je daleko od toga.

Pročitajte i ovo Ilustracija Užas u Njemačkoj U psihijatrijskoj klinici ubijen liječnik, u blizini pronašli muškarca oblivena krvlju Ivica Kropek, voditelj Službe općeg kriminaliteta policije Dva ubojstva Osumnjičeni za ubojstvo supruge imao je dozvolu za oružje, a policija otkrila i što se zna o ubojstvu na Srednjacima

Nakon 15 mjeseci bijega osumnjičenik je došao u policijsku postaju u gradu Malmöu s namjerom da se konačno preda. Zamislite njegovo iznenađenje kada su mu, nakon što je malo iza 18:00 sati pozvonio na vrata postaje, rekli da je radno vrijeme gotovo te da je postaja zatvorena. 'Zatvorena? Ja sam osumnjičen za ubojstvo, policija me se želi dočepati', rekao je osumnjičeni u interkom.

>> Vlastima se nije svidio njegov Facebook status, pa sad mora u zatvor

No, umjesto da otvore vrate i uhite bjegunca, policijski službenici su ga uputili u drugu postaju. Nakon što je došao tamo, konačno je uhićen. Stručnjaci za švedsko pravo ne skrivaju čuđenje ovim slučajem. 'Potpuno je bizarno da su ga pustili nakon što je rekao da je osumnjičen za ubojstvo. Mora da je čovjek nakon toga bio jako zbunjen', rekao je stručnjak za švedsko zakonodavstvo Sve-Erik Alhem.

Osumnjičeni 45-godišnjak i dalje tvrdi da je nevin i dodaje kako nije imao veze s ubojstvom vođe bande. 'Bio bih idiot da sam došao u policiju, a da nisam nevin', rekao je za The Local glavni lik ove priče.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene