Obavijesti Video Pretražite Navigacija
DNK analiza

Tko je bila Mona Lisa - KONAČNA POTVRDA!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Iako se već dugo sumnja da je model za da Vincijevu Mona Lisu bila Lisa Gherardini del Giocondo sada bi to moglo biti i znanstveno dokazano.

Talijanski stručnjaci za će početkom sljedećeg tjedna uzeti DNK uzorke članova obitelji Lise Gherardini del Giocondo iz njihove obiteljske grobnice i Firenzi ne bi li došli do zaključka je li ona bila model Leonardu da Vinciju za legendarnu Mona Lisu, piše ANSA.

Pročitajte i ovo Napad na Mona Lisu Sve je snimljeno VIDEO Bacile juhu na Mona Lisu: Traže pravo na zdravu i održivu hranu Slika nije dostupna Smiješno ili istinito? Odao je osmijeh? Postavljena nova teorija o zagonetnoj ženi!

DNK će uzeti dva forenzička antropologa koji su radili testiranja i na kostima pronađenima u samostanu u Toskani u kojem je sredinom 16. stoljeća umrla supruga poznatog trgovca Francesca del Gioconda.

Jesu li blizu pronalaska prave Mona Lise?

Kosti su testirane ne bi li se utvrdilo datiraju li u period kada je živjela i žena po kojoj je da Vinci slikao Mona Lisu čiji misteriozan smiješak u pariški Louvre i dan danas privlači na milijune ljudi diljem svijeta.

DNK iz kosti bit će uspoređen s DNK Giocondine djece. Budu li se poklapali identitet Leonardove muze konačno će biti definitivno potvrđen.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene