Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nisu zvijezde pale

FOTO: Svemirski otpad zasuo kineska sela

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kina je najveći zagađivač Zemljine orbite, jer količina otpada koju oni ostavljaju gore, enormna je.

Ipak, stanovnici dva kineska sela u provinciji Jiangxi, jučer ujutro probudili su veliki ostaci rakete koja je prema Mjesecu ponijela sondu Chang’e II. Iako su njihova sela praktički bombardirana golemim ostacima rakete, službene kineske vlasti za to se nisu ispričale, prenosi popsci.com.

Pročitajte i ovo Pronađene kosti nestalog dječaka Emilea Neizmjerna tuga Tragičan kraj: Pronađeni ostaci dječaka Emilea koji je nestao prije osam mjeseci Unutrašnjost crkve sv. Lovre suluda ideja FOTO Neviđeni vandalizam u crkvi - roštiljali i radili peku! "Takvo što ne bi ni barbarima palo na pamet!"

>> Zemljina orbita je 'kanta za smeće'

Seljane je probudila buka pa su u prvi mah pomislili kako su žrtve novog potresa, no na njihove farme oko sela, zapravo su padali komadi rakete. Tko zna kako bi sve to završilo da su ostaci rakete 'kišili' iznad gradskog područja.

jedine dobre vijesti su da je sonda Cheng'e II na zasad uspješnoj misiji, unatoč neplaniranom padu ostataka rakete na kineska sela. Spomenuta sonda u Mjesečevoj orbiti provest će šest mjeseci i uzimati fotografije visoke rezolucije te usput tražiti pogodno mjesto za slijetanje drugih svemirskih letjelica.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene