Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Među knjigama iz špilje

FOTO: Pronašli prvi Isusov portret?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon otkrića više od 70 drevnih knjiga starih oko 2 tisuće godina nalazi se i slika za koju se nagađa da predstavlja Isusa Krista.

Knjige su pronađene u špilji u Jordanu, a prema jednoj teoriji za sve je 'kriva' poplava nakon koje su se u špilji otkrile dvije niše od kojih je na jednoj bio uklesan svijećnjak, drevni simbol Židova.

Pročitajte i ovo Ukraden kip Isusa - 1 traga se za počiniteljem Netko je s četiri metra visokog križa u Zadru ukrao kip Isusa: "Mislim da je to čisto huliganstvo, ali i sotonizam" Slika nije dostupna Dolazak Mesije Ove knjige bi mogle uzdrmati poimanje kršćanstva

>> Ove knjige bi mogle uzdrmati poimanje kršćanstva

Knjige su prvotno bile urezane u olovo i stranice su bile povezane olovnim prstenovima. Stranice su veličine kreditne kartice, tekst je pisan na drevnom hebrejskom jeziku i većina je šifrirana. No, među pronađenim knjižicama nalazi se i jedna neobična slika za koju se nagađa da je to prvi Isusov portret, a moguće je i da je napravljen za života onih koji su ga poznavali, piše Daily Mail.

Također, neke riječi ispisane ispod slika su do sada odgonetnute i izgleda da dio teksta čini rečenica 'Spasitelj Izraelov'. Knjižice su poslane na analizu u Englesku i Švicarsku.

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene