Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Nakon otkrića više od 70 drevnih knjiga starih oko 2 tisuće godina nalazi se i slika za koju se nagađa da predstavlja Isusa Krista.


Knjige su pronađene u špilji u Jordanu, a prema jednoj teoriji za sve je 'kriva' poplava nakon koje su se u špilji otkrile dvije niše od kojih je na jednoj bio uklesan svijećnjak, drevni simbol Židova.

Vezani članci Sajam Interliber Otkazan još jedan festival knjiga: Prošle godine je preskočen zbog koronavirusa, a sada je opet pod upitnikom Slika nije dostupna Ove knjige bi mogle uzdrmati poimanje kršćanstva

>> Ove knjige bi mogle uzdrmati poimanje kršćanstva

Knjige su prvotno bile urezane u olovo i stranice su bile povezane olovnim prstenovima. Stranice su veličine kreditne kartice, tekst je pisan na drevnom hebrejskom jeziku i većina je šifrirana. No, među pronađenim knjižicama nalazi se i jedna neobična slika za koju se nagađa da je to prvi Isusov portret, a moguće je i da je napravljen za života onih koji su ga poznavali, piše Daily Mail.

Također, neke riječi ispisane ispod slika su do sada odgonetnute i izgleda da dio teksta čini rečenica 'Spasitelj Izraelov'. Knjižice su poslane na analizu u Englesku i Švicarsku.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju