Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Otkrijte kakvim stereotipima pripadamo

FOTO 20 podjela Europe koje će vas nasmijati

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Europa je po mnogo čemu poseban kontinent, ali je možda najzanimljivije to što u njoj prevladavaju mnoge podjele, od političkih, financijskih, geografskih i jezičnih pa sve do religijskih podjela. Te podjele najbolje je dočarao bugarski dizajner Janko Cvetkov u svojem Atlasu predrasuda.

U nizu satiričnih karata Europe, bugarski dizajner Janko Cvetkov osvrnuo se na 20 podjela u Europi. Ima tu svega, od podjele na Europu koja pije čaj ili kavu, do podjele Europe prema bogatstvu i siromaštvu, te stavovima i pravima gay populacije.

Pročitajte i ovo Očekuje se dobra predsezona Za Uskrs se očekuje više od 100 tisuća dolazaka Očekuje se dobra predsezona: Broj rezervacija premašuje rekordnu 2019. Ilustracija zaostajemo za prosjekom Objavljeni su podaci o BDP-u, izjednačeni smo s Mađarskom i na začelju smo EU-a

U tim brojnim rezovima podjele, koji su označeni iscrtkanim linijama, naravno, smještena je i Hrvatska. U priloženim kartama pronađite Hrvatsku i pogledajte dio kojih smo predrasuda i stereotipa.

FOTO Kako vide Hrvatsku: Za jedne smo kriminalci, za druge partijaneri...

Da samo odamo neke, možemo reći kako Hrvatska pripada sunčanoj, ali tradicionalnoj Europi, katolički nastrojenoj i seksualno represivnoj. Ostatak otkrijte sami u priloženoj galeriji.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene