Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Atlas predrasuda

FOTO Kako vide Hrvatsku: Za jedne smo kriminalci, za druge partijaneri...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Za jedne smo usputna zabava, za druge smo druga vrsta Srba, a za treće mjesto za provesti godišnji odmor. Doznajte u još jednoj seriji šaljivih karti Europe, tko kome predstavlja što.

Autor smiješnih karata Europe, onako kroz oči pojedinih zemalja je Bugarin Janko Cvetkov, a on sam kaže kako su mu inspiracija za iste šala s prijeteljima iz raznih dijelova Europe.

Pročitajte i ovo Policija u Dublinu - 1 Drugi napadnuti se vraća Za obitelj mladića ubijenog u Dublinu pokrenuli humanitarnu akciju, odaziv je velik Slika nije dostupna Kad tražilica sugerira... ISTRAŽILI SMO: Stereotipi koje Google stvara o Hrvatskoj

>> Kako nas vide Europljani kroz šaljive stereotipe?

Svoje projekt s navedenim kartama, Cvetkov je nazvao 'Atlas predrasuda', a njime na kartu Europe 'mapira' stereotipe, onako kako ih različite zemlje upotrebljavaju za svoje susjede i ostatak zemalja Starog kontinenta.

Tako je Hrvatska za Ruse mjesto za usputno 'partijanje', za Grke smo 'papalni' Srbi, za Nijemce odlično mjesto za godišnji, za Britance smo neistraženi teritorij te naposlijetku, za Turke smo obični kriminalci. Pogledajte šaljive karte i kako navedene četiri nacije doživljavaju ostatak Europe kroz stereotipe.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene