Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Vip blagajna – potpuno rješenje za fiskalizaciju dobiva nove funkcionalnosti


Ususret zadnjem valu fiksalizacije, koji započinje 1. srpnja i koji će zahvatiti sve njene obveznike, Vipnet je svoju blagajničku aplikaciju nadogradio s novim funkcionalnostima, poput praćenja stanja zaliha na skladištima i definiranja složenih proizvoda.

Vip blagajna, aplikacija namijenjena obveznicima Zakona o fiskalizaciji u prometu gotovinom od danas korisnicima nudi nekoliko novih funkcionalnosti među kojima i funkcionalnost skladišta/zaliha robe, koja će korisnicima koji posluju u prodajnim mjestima uz vlastito skladište značajno pojednostaviti poslovanje.

Vezani članci Ivan Čorkalo i Božidar Kutleša Tope se milijarde: "U odnosu na isto razdoblje prošle godine izdano je 20 posto manje računa" Slika nije dostupna EKSKLUZIVNO Evo što građani misle o fiskalnim blagajnama na tržnicama!

Korisnici Vip blagajne od sada imaju mogućnost definiranja složenih proizvoda, odnosno proizvoda koji su definirani kao sastavni dio nekog prodajnog artikla. Primjerice, korisnik koji prodaje kavu s mlijekom može pomoću Vipnetove blagajničke aplikacije definirati i normirati kavu, mlijeko i šećer u vrećici kao zasebne materijale, a kavu s mlijekom kao krajnji proizvod. Ovom se funkcionalnošću, osobito u kombinaciji sa spomenutom funkcijom skladišta, poslovanje korisnika značajno unaprijeđuje u pogledu racionaliziranja, nadzora i kontrole troškova, s obzirom da će 0-24 sata imati kontrolu nad potrošnjom i zalihama u skladištu.

Korisnicima koji koriste virmansko plaćanje omogućeno je definiranje valute te roka, odnosno odgode plaćanja, a uz to imaju mogućnost definiranja dodatnih podataka koji se kod virmanskog plaćanja ispisuju na računu. Vipnet je svoju blagajničku aplikaciju usavršio na temelju prijedloga korisnika, te je omogućio ispis proizvoljnog teksta u dnu računa kojeg definiraju sami korisnici. Također je omogućen i odabir podataka koji će se ispisivati prilikom zaključivanja prometa, a kojega je moguće u potpunosti onemogućiti ukoliko korisnicima ta funkcija nije potrebna.

Vip blagajna će se i dalje usavršavati novim funkcionalnostima poput offline načina rada koji omogućava printanje računa kada pristup internetu nije moguć te naknadno fiskaliziranje kada se internetska veza uspostavi. Korisnicima će uskoro na raspolaganju biti i funkcija sezonskog sna koja korisnicima s poslovanjem sezonskog karaktera omogućava da jednu ili više licenci Vip blagajne stave u mirovanje preko svog administracijskog sučelja.

Sve što je potrebno za izdavanje fiskalnog računa putem Vip blagajne je pristup internetu na uređaju na kojem se aplikacija koristi, a cijena kompletne usluge, koja uključuje i održavanje aplikacije te telefonsku podršku, iznosi 60 kuna + PDV mjesečno bez ugovorne obveze.

Vipnet je uz Vip blagajnu pripremio i posebnu ponudu mobilnih uređaja. Primjerice, korisnik uz ugovor na 24 mjeseca može odabrati smartphone (Vip Racer) i mobilni printer za 140 kuna + PDV mjesečno te tablet i žičani printer za 160 kuna + PDV mjesečno. Također, korisnici mogu odabrati samo mobilni printer po cijeni od 80 + PDV mjesečno, odnosno žičani printer po cijeni od samo 60 kuna + PDV mjesečno.