Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Brazilski lutajući pauk nije gost kojeg želite vidjeti u svom domu.


Četveročlana obitelj iz Leicestera pod hitno se sklonila iz vlastitog doma nakon što je kući iz jednog marketa donijela banane, a s njima i pregršt brazilskih lutajućih paukova.

Vezani članci Kupnja Još jedno povlačenje proizvoda s polica: Ako ste kupili ovo voće, bilo bi dobro da ga se čim prije riješite Slika nije dostupna Ne želimo vam zgaditi banane, ali pogledajte što iz njih može izviriti

Riječ je o jednoj od najotrovnijih vrsta, čiji ugriz kod muškaraca uzrokuje dugotrajnu i vrlo bolnu erekciju, odnosno koji u konačnici po žrtvu može biti smrtonosan.

Paukovi su, istaknula je Sophie Newcombe (26), uz bananu razvili gnijezdo, te su se razbježali po čitavoj kući jednom nakon što su osjetili opasnost.

Budući da ih je bilo nemoguće pohvatati, ali i na to da u kući žive dvije malodobne djevojčice, obitelj je istog trenutka pobjegla kako djeca ne bi stradala.

Naravno, toksini koje pauk ispušta osobito su opasni po najmlađe, što znači da se obitelj neće vratiti u svoj dom sve dok stručnjaci ne provedu temeljitu fumigaciju.

Predstavnici marketa su se u međuvremenu obitelji ispričali te su istaknuli da su takvi slučajevi vrlo rijetki jer se svo voće pere, šprica i ručno prebire prije uvoza u Veliku Britaniju.

 

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju