Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Brazilski lutajući pauk nije gost kojeg želite vidjeti u svom domu.


Četveročlana obitelj iz Leicestera pod hitno se sklonila iz vlastitog doma nakon što je kući iz jednog marketa donijela banane, a s njima i pregršt brazilskih lutajućih paukova.

Vezani članci Minijaturna žetva Žetva je ove godine potpuno propala, morali su se pohvaliti urnebesno minijaturnim plodovima Slika nije dostupna Nakon što ovo pročitate, banane više nikad nećete gledati na isti način!

Riječ je o jednoj od najotrovnijih vrsta, čiji ugriz kod muškaraca uzrokuje dugotrajnu i vrlo bolnu erekciju, odnosno koji u konačnici po žrtvu može biti smrtonosan.

Paukovi su, istaknula je Sophie Newcombe (26), uz bananu razvili gnijezdo, te su se razbježali po čitavoj kući jednom nakon što su osjetili opasnost.

Budući da ih je bilo nemoguće pohvatati, ali i na to da u kući žive dvije malodobne djevojčice, obitelj je istog trenutka pobjegla kako djeca ne bi stradala.

Naravno, toksini koje pauk ispušta osobito su opasni po najmlađe, što znači da se obitelj neće vratiti u svoj dom sve dok stručnjaci ne provedu temeljitu fumigaciju.

Predstavnici marketa su se u međuvremenu obitelji ispričali te su istaknuli da su takvi slučajevi vrlo rijetki jer se svo voće pere, šprica i ručno prebire prije uvoza u Veliku Britaniju.