Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Doğuş grupa predstavlja: 2015 Zadar Doğuş Basketball Tournament

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pored ulaganja u hotele i marine Dogus grupa širi svoju prisutnost u Hrvatskoj

sudjelujući na zadarskom košarkaškom turniru

 Uz podršku Doğuş grupe, koja je ubrzala svoja ulaganja u hotele i marine u Hrvatskoj održava se drugo izdanje košarkaškog turnira Zadar Doğuş Basketball Tournament. Uobičajeno je da uoči početka same Eurolige njezini sudionici participiraju na turnirima poput ovoga.

Doğuş grupa nastavlja svoju podršku sportu kako na međunarodnoj razini tako i u Turskoj. Sudionici koji nastupaju na drugom izdanju turnira Zadar Doğuş Basketball Tournament igraju u dvorani Krešimir Ćosić. Danas se za finale bore Fenerbahce i Bayern, za treće se mjesto bore Darüşşafaka Doğuş i Olympiakos, dok se za peto mjesto bore domaći Zadar i Crvena zvezda.

Podržavajući sport, a posebno košarku dugi niz godina, Doğuş grupa nastavlja promovirati košarku u Hrvatskoj surađujući na zadarskom košarkaškom turniru. Misija Dogus grupe je pružati potporu društvenim i sportskim aktivnostima, kao i poslovne investicije u zemljama u kojima posluje. Snažnijom potporom sportu u Hrvatskoj, Dogus grupa stavlja svoj potpis također na snažnim turističkim investicijama. D-Marin, najveći međunarodni lanac marina na istočnom Mediteranu, nastavlja svoj brzi rast u sektoru marina u Hrvatskoj. D-Marin lanac ušao je u Hrvatsku u 2009. godini i poboljšao je svoje ulaganje uključivanjem D-Marin Mandalina, D-Marin Dalmacija i D-Marin Borik. D-Marin također posjeduje 10,86% udjela Adriatic Croatia International (ACI) grupe koja posjeduje najveću mrežu marina s 21 marinom.

Osim ulaganja u marine, Doğuş grupa ubrzava svoje ulaganje u hotele. U partnerskom sustavu, grupa je 2014. godine sustavu priključila Hotel Villu Dubrovnik kao svoje prvo hotelsko ulaganje u Hrvatskoj. U 2015. godini Doğuş grupa započinje rad s D-Resortom u Šibeniku kao prvim međunarodnim hotelskim ulaganjem kojim u potpunosti upravlja grupa.

Navodeći kako će se ulaganja u sport, a posebno u košarku nastaviti, direktor odjela za nematerijalnu imovinu Doğuş grupe Semih Yalman podsjetio je na vrijedna ulaganja u turizmu te najavio nastavak potpore u društvenim i sportskim aktivnostima u Hrvatskoj. Gospodin Yalman naglasio je da je njihova podrška zadarskom košarkaškom turniru prvi korak tom pristupu i njihovim sportu koji će se širiti i rasti u narednim razdobljima.

Predsjednik odjela za turizam Doğuş grupe, Naci Başerdem izjavio je da su usmjereni na turizam i uslužni sektor za međunarodne investicije. Također je istaknuo da su stavili svoj potpis na važnim ulaganjima u marine i hotele unutar kratkog vremena. Gospodin Başerdem izjavio je kako je «2015. uspješna godina, u kojoj se naša grupa nastavlja širiti te je porastao značaj naših brandova na međunarodnoj razini. D-Marin lanac osnovan je kako bi se uspostavio standard u prepoznatljivosti i poslovanju marina te je uspio postati najveća mreža marina istočnog Sredozemlja. Cilj nam je povećati kapacitete naših marina kako bismo mogli učinkovito procijeniti postojeće zahtjeve te pružati vrhunske usluge većem broju klijenata u regijama u kojima djeluju naše marine. Osim ulaganja u marine, ubrzali smo i ulaganja u hotele kao što ćemo i nastaviti napredovati u marinskom i hotelskom sektoru u sljedećem razdoblju.«

Dogus grupa osnovana je 1951. Aktivna je u osam osnovnih djelatnosti i koristi stil upravljanja koji je istovremeno usredotočen na kupca i produktivnost. Zapošljava gotovo 50.000 zaposlenika kroz više od 250 tvrtki. Dogus grupa sudjeluje u nekoliko društveno odgovornih i sponzorskih projekata s posebnim naglaskom na razvoj djeteta, obrazovanje, okoliš, kulturu, umjetnost i sport. Dogus grupa pouzdan je investitor u sportu na svim razinama, od mladih sportaša do profesionalne košarke. Osim svoje privrženosti prema košarci, Dogus grupa ima za cilj pružiti jednake mogućnosti u sportu i podizati profesionalne sportaše koji će biti svjesni svoje odgovornosti prema društvu pružanjem razvojne mogućnosti sportašima amaterima od rane dobi. Sada kao član obitelji partnera euroligaške košarke, Dogus grupa bit će u boljoj poziciji nego ikada ostvariti svoje korporativne, društvene i sportske ciljeve.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene