Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ne odustaje

Camping se 'ispričao' jer (opet) nije pogodio smak svijeta!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nakon što nije došlo do apokalipse 21. svibnja, a potom ni 21. listopada, od radijskog propovjednika Harolda Campinga nije bilo ni traga ni glasa. Do ovog utorka.

90-godišnji Camping se napokon oglasio u utorak i to putem internetske stranice Family Radija na koji je postavio audio poruku u trajanju od gotovo 6 minuta.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nisu superheroji, ali... Otkrijte 9 prijetnji ljudskoj egzistenciji Slika nije dostupna Ulazak u novi ciklus VIDEO Ovako su Maje dočekale 'apokalipsu'

>> Sutra smak svijeta, po četvrti put...

>> Osramoćeni prorok na meti kolege:' Zašto ne pokloni sav novac?'

U toj poruci Camping kaže kako se ta pogreška može gledati kao sramota za Kršćansku mrežu, no kaže i kako on nastavlja s pretraživanjem Biblije u potrazi za odgovorima.

'Sad provjeravam svoje bilješke pažljivije nego ikad. Biblija je pisana drugim jezikom i zato je moramo pažljivo interpretirati. Moramo biti i vrlo strpljivi po tom pitanju. Ako ništa drugo, učimo biti pokornije pred Bogom. Spremni smo mu reći: gospodine, ti znaš istinu, a mi ne!', kazao je Camping.

Glas na audio snimci je dublji, a govori i puno sporije nego inače, najvjerojatnije zbog moždanog udara kojeg je doživio u lipnju.

Camping se u poruci ne ispričava zbog krivog predviđanja. Ispričava se tek zbog toga što je rekao kako neće biti spašeni ljudi koji nisu vjerovali u njegovo predviđanje apokalipse 21. svibnja. Ponavlja kako je to 'lekcija od Boga i da je učenje katkad bolno'.

Campingovi sljedbenici donirali su više od 80 milijuna dolara od 2005. do 2009. godine, doznao je CNN. Prije predviđanja apokalipse 21. svibnja neki od njih su se odrekli životne ušteđevine i donirali sve što posjeduju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene